Royal One: Een Symfonie van Ruimte en Wijn

Privé Clubhuis Royal One door Kris Lin

Royal One, een privé clubhuis ontworpen door Kris Lin, is een meesterwerk dat persoonlijke luxe en sociale interactie verenigt in een harmonieus ontwerp.

Het concept van Royal One is diep geworteld in de Chinese filosofie, waarbij de cirkel als symbool van volledigheid en harmonie centraal staat. Dit idee wordt weerspiegeld in de cirkelvormige elementen door het hele clubhuis, die een gevoel van inclusiviteit en verbondenheid uitstralen. De integratie van natuurlijke elementen, zoals de waterdruppel kunstinstallaties, brengt een stroom van leven en vitaliteit in de ruimte.

De club is speciaal ontworpen voor een eigenaar met een passie voor wijnverzameling en het samenbrengen van vrienden en familie om te genieten van goede wijnen en maaltijden. Het clubhuis strekt zich uit over vijf verdiepingen, met een wijnkelder, restaurant, ondergrondse barbecuekamer, biljartkamer, audiovisuele entertainmentruimte en slaapkamers, elk ontworpen om zowel persoonlijke behoeften als sociale interactie te bevredigen.

In het ontwerp van Royal One worden overlappende cirkels van aluminium panelen gebruikt om een visueel boeiende eetruimte te creëren. Duurzame materialen zoals natuursteen en maatwerk houtbewerking zorgen voor een langdurige schoonheid en kwaliteit van de ruimte.

De waterdruppel kunstinstallatie, een opvallend element in het clubhuis, hangt boven het centrale cirkelvormige hal en is gemaakt van reflecterende materialen met ingebouwde LED-verlichting. Deze installatie creëert dynamische lichteffecten die de ruimte tot leven brengen.

De interactie met het ontwerp van Royal One begint al bij binnenkomst, waar de centrale hal een vloeiende overgang biedt tussen verschillende ruimtes zoals de woonkamer en de wijnkelder. Het nodigt uit tot ontdekking en beweging, terwijl de kunstinstallatie in de vorm van een waterdruppel verandert met het licht en zo een dynamische schoonheid toevoegt.

Het ontwerp van Royal One is een antwoord op de uitdaging om een ruimte te creëren die zowel privacy als sociale interactie ondersteunt, passend bij de hobby van de eigenaar en de hedendaagse voorkeuren voor luxe sociale ruimtes. Het resultaat is een clubhuis dat een nieuwe definitie geeft aan privéclubs en een verkenning biedt van ruimtelijke esthetiek en humanistische filosofie.

Deze privéclub is een toonbeeld van hoe design kan bijdragen aan het welzijn van de samenleving door het creëren van ruimtes die zowel persoonlijke als sociale behoeften vervullen. Met zijn Platinum A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024, is Royal One erkend als een grensverleggend ontwerp dat bijdraagt aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kris Lin
Afbeeldingscredits: Image #1-#5: Photographer Cheng Ming
Projectteamleden: Kris Lin
Projectnaam: Royal One
Projectklant: Kris Lin International Design


Royal One  IMG #2
Royal One  IMG #3
Royal One  IMG #4
Royal One  IMG #5
Royal One  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp