Een Luxe Thuis in Hotelstijl: Hotel Home

Pei Qi Guo creëert een verfijnde woonruimte die de elegantie van een hotel combineert met het comfort van een huis

Hotel Home, een residentieel ontwerp van Pei Qi Guo, is een 290 vierkante meter grote woning in Kaohsiung, Taiwan, die de luxe van een hotelervaring naar het dagelijks leven van een gezin brengt. De woning, ontworpen voor een echtpaar en hun twee jonge zonen, weerspiegelt de verfijning en elegantie van een hotel, terwijl het de warmte en het comfort van een gezinswoning behoudt.

Geïnspireerd door de frequente reizen van het echtpaar en hun voorliefde voor het verblijven in verschillende hotels, wilde het gezin dezelfde sfeer in hun eigen huis creëren. Pei Qi Guo heeft de ruimte opnieuw ingedeeld om een woonkamer en studeerruimte te creëren die geschikt zijn voor zowel de ouders als de kinderen. De ontwerper heeft een "hotelstijl" ruimte gecreëerd met behulp van aardetinten en materialen zoals behang, stretchdoek, ijzeren stukken en titanium plaatmetaal, die een gevoel van stabiliteit en luxe uitstralen.

Wat dit ontwerp uniek maakt, is de aandacht voor detail en de zorgvuldige selectie van materialen. De eigenaar houdt van de elegantie en luxe van de hotelruimte, maar hecht ook veel waarde aan het gemak van het onderhoud van de decoratiematerialen. Daarom heeft de ontwerper ervoor gekozen om een ingetogen en elegante stijl uit te drukken zonder het gebruik van marmer. In plaats daarvan is er een sfeer van gratie gecreëerd met donkerbruin glas en hout, stretchdoek en titanium plaatmetaal.

De technologie achter het ontwerp omvat het gebruik van behang, ijzeren stukken, titanium plaatmetaal, Bolon tapijt en andere elementen om een ingetogen, grandioze, elegante en comfortabele sfeer te creëren. De ontwerper heeft ook de hoogteverschillen van het plafond gebruikt om de airconditioning perfect in de ruimte te verbergen, en heeft de aanwezigheid van een balk in de eetruimte verminderd door het gebruik van een gebogen plafond.

De ontwerper heeft ook rekening gehouden met de interactie tussen de bewoners en de ruimte. Omdat de twee kinderen van de eigenaren nog klein zijn, heeft de ontwerper in de speelkamer speciaal een open schap van gebogen en puntige geometrische modellen gemaakt om wat kinderlijke interesse aan de ruimte toe te voegen. Deze planken zijn ook ontworpen om afneembaar te zijn, zodat ze kunnen worden verwijderd als de kinderen ouder worden en kunnen dienen als algemene opbergruimte.

Hotel Home is een prachtig voorbeeld van hoe een ruimte kan evolueren en groeien met een gezin. Het project, dat begon in maart 2021 en werd voltooid in februari 2022, heeft de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met zijn unieke combinatie van hotelchic en huiselijk comfort, is Hotel Home een inspirerend voorbeeld van hoe residentieel ontwerp kan worden getransformeerd om een luxe en verfijnde levensstijl te ondersteunen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PEI RU TSAI
Afbeeldingscredits: PEI RU TSAI
Projectteamleden: PEI RU TSAI
Projectnaam: Hotel Home
Projectklant: PEI RU TSAI


Hotel Home IMG #2
Hotel Home IMG #3
Hotel Home IMG #4
Hotel Home IMG #5
Hotel Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp