Ebisu: Een Traditioneel Japans Restaurant dat de Schoonheid van WASHOKU Vier

Een Ontwerp van Shunsuke Ohe

Inleiding:

Ebisu is een traditioneel Japans restaurant dat de essentie van WASHOKU, de traditionele Japanse culinaire cultuur, belichaamt. Met een prachtige Japanse tuin, een interieur dat is gedecoreerd met traditionele materialen en seizoensgebonden gerechten, biedt Ebisu een unieke ervaring die de trots van de Japanse culinaire cultuur communiceert naar zowel buitenlandse toeristen als de lokale bevolking. Het concept van Ebisu is om een ruimte te creëren die de wereld van WASHOKU verder benadrukt. Hier worden traditionele Japanse gerechten geserveerd die gebruik maken van seizoensgebonden ingrediënten uit de bergen, zeeën en rivieren van Japan, samen met zorgvuldig geselecteerde lokale sake. Gasten kunnen genieten van de wereld van WASHOKU door de Japanse tuin, die vol staat met seizoensgebonden planten en bloemen, een waterval en een interieur met traditionele Japanse materialen.

De uitdaging bij het ontwerpen van Ebisu was het efficiënt benutten van de beperkte ruimte. Het restaurant bestaat voornamelijk uit een Japanse tuin, drie ruime gastenruimtes (inclusief zitplaatsen aan de bar, halfprivéruimtes en privéruimtes), een bargedeelte, een achtertuin en een personeelsruimte. Het hoogtepunt van deze ruimte is het gedeelte met de zitplaatsen aan de bar, dat uitkijkt op een groot raam. De ruimte vloeit samen met de Japanse tuin buiten het raam, wat zorgt voor een gevoel van openheid.

Om de authentieke Japanse sfeer te creëren, zijn er veel traditionele handgemaakte materialen gebruikt in het interieur van Ebisu. Elk materiaal is met de hand gemaakt, waardoor ze allemaal iets unieks hebben en nieuwsgierigheid opwekken. De gebruikte materialen zijn onder andere:

- Plafond: pleisterwerk, natuurlijke rietstengels, geweven stoffen, vierkant hout - Muur: tegels, Japans papier, pleisterwerk - Vloer: tegels, grind, houten vloerplanken

Ebisu bevindt zich in Osaka, Japan en het project duurde van november 2018 tot januari 2019. Het is een waardevolle plek die helpt bij het beschermen, doorgeven en ontwikkelen van de traditionele Japanse cultuur, niet alleen voor buitenlandse toeristen, maar ook voor moderne Japanners die steeds minder gelegenheid hebben om traditionele Japanse gerechten en sferen te ervaren.

De inrichting van Ebisu is ontworpen door Shunsuke Ohe van LUSTYdesign Inc. Het verlichtingsontwerp is verzorgd door Natsuki Sudo, het ontwerp van de bewegwijzering door Akiko Geirin, het tuinontwerp door Masayuki Sakaguchi en het bloemkunstontwerp door Seikoh Yada.

Ebisu is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Ebisu is een voorbeeld van een ontwerp dat de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie incorporeert en de wereld een betere plek maakt.

Ebisu is niet zomaar een restaurant, het is een plek waar gasten kunnen genieten van de schoonheid van WASHOKU en een diepere waardering kunnen krijgen voor de traditionele Japanse cultuur. Met zijn prachtige Japanse tuin, traditionele interieur en heerlijke gerechten is Ebisu een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke culinaire geschiedenis van Japan.

Afbeelding credits: Tetsuro Goto door ISOLA Inc.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHUNSUKE OHE
Afbeeldingscredits: Photograph : TETSURO GOTO by ISOLA Inc.
Projectteamleden: Interior design : SHUNSUKE OHE Lighting design : NATSUKI SUDO Sign design : AKIKO GEIRIN Garden design : MASAYUKI SAKAGUCHI Flower art design : SEIKOH YADA
Projectnaam: Ebisu
Projectklant: SHUNSUKE OHE


Ebisu IMG #2
Ebisu IMG #3
Ebisu IMG #4
Ebisu IMG #5
Ebisu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp