Dialogue of Light: Een VIP Center dat de interactie tussen schaduw en licht verkent

Een ontwerp van Heng G Design

Kunst, architectuur en design komen samen in het VIP Center genaamd Dialogue of Light, ontworpen door Heng G Design. Dit unieke project in Taichung, Taiwan, belichaamt de schoonheid van de interactie tussen schaduw en licht, en creëert een ruimte waar bezoekers worden betoverd door de magie van natuurlijk licht. Met zijn minimalistische esthetiek en doordachte ontwerpdetails is het VIP Center een ware blikvanger.

Het VIP Center is geïnspireerd door de kracht van zonlicht als een gids die ons uitnodigt om de interactie tussen schaduw en licht te verkennen. Bij het betreden van de ruimte kunnen bezoekers hun ogen niet afhouden van het spel van licht en schaduw dat overal aanwezig is. Van buiten naar binnen verspreiden de schaduwen van de bewegende bomen zich overal. Om de beste ervaring te bieden, is er bewust gekozen voor minimale decoratie en zijn de natuurlijke elementen behouden gebleven.

Het VIP Center is verborgen in een collectieve huisvesting en maakt gebruik van grote glazen gordijnen om een gevoel van openheid en ruimte te creëren. De strakke lijnen, het minimalistische ontwerp en het hoge plafond dragen bij aan de netheid en openheid van de ruimte. Het licht accentueert de schaduw die wordt geworpen door de gebouwen, waardoor de ruimte wordt verfraaid met een spel van helderheid en duisternis. Het eenvoudige en elegante design versterkt het uiterlijk van de ruimte en biedt tegelijkertijd helderheid en definitie. Het meubilair, dat op een eilandachtige manier is geplaatst, verbindt de verschillende paden en nodigt bezoekers uit om op natuurlijke wijze te wandelen en te genieten van de ruimte. Het VIP Center belooft verrassende ontmoetingen en verhalen om elke hoek.

Om het unieke uiterlijk van het VIP Center te realiseren, zijn materialen zoals witte verf, terrazzo en beton gebruikt om verschillende niveaus van ruimtes te creëren en te coördineren. Het meubilair is zorgvuldig gekozen om de unieke kenmerken van de ruimte te benadrukken. Overdag straalt het VIP Center eenvoud, netheid en rust uit, terwijl het 's avonds opvalt met opvallende elementen zoals een lichtbak. Het contrast tussen verschillende posities wordt gevoeld door de kracht van licht en schaduw, waardoor een minimalistische en levendige sfeer ontstaat.

Het VIP Center heeft een vloeroppervlakte van 599 vierkante meter en is verdeeld over twee verdiepingen. De eerste verdieping herbergt de entreehal, gang, theekamer en toilet, terwijl de tweede verdieping kantoren, een ontvangstruimte, een tentoonstellingsruimte, een kinderspeelkamer en toiletten herbergt. Het ontwerp van het VIP Center is zorgvuldig doordacht en biedt verschillende ruimtes voor diverse doeleinden.

Het VIP Center is een complexe ruimte die de interactie tussen kunst, architectuur en design omarmt. Het biedt een unieke ervaring waar bezoekers worden ondergedompeld in een wereld van schoonheid en esthetiek. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp en de bijdrage ervan aan de verbetering van de levenskwaliteit.

Het Dialogue of Light VIP Center is een ware blikvanger in Taichung, Taiwan. Met zijn minimalistische esthetiek, doordachte ontwerpdetails en de interactie tussen schaduw en licht, biedt het een unieke ervaring voor bezoekers. Het VIP Center is een inspirerend voorbeeld van hoe kunst, architectuur en design kunnen samenkomen om een betere leefomgeving te creëren.

Beeldcredits: Yi-Hsien Lee and Associates YHLAA


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Heng G Design
Afbeeldingscredits: Yi-Hsien Lee and Associates YHLAA
Projectteamleden: Po-Hung Hsin Ya-Ching Yang Yu-Rong Lai
Projectnaam: Dialogue of Light
Projectklant: Heng G Design


Dialogue of Light IMG #2
Dialogue of Light IMG #3
Dialogue of Light IMG #4
Dialogue of Light IMG #5
Dialogue of Light IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp