Gold Feet Bay: Een Zen-geïnspireerde pedicure salon

Een oase van rust en ontspanning

Gold Feet Bay is een pedicure health club gelegen in Yichun, Jiangxi, China, en staat bekend als de stad van Zen. Het is een unieke salon die zich richt op het bevorderen van zowel fysieke als mentale gezondheid, en is doordrenkt met Zen-cultureel erfgoed.

De inspiratie voor het ontwerp van Gold Feet Bay komt voort uit de Japanse architect Tadao Ando, die de vier elementen van architectonische esthetiek heeft onthuld: wind, licht, water en relatie. De fysieke natuurlijke elementen en hun onderlinge relatie weerspiegelen de moderne Zen-spirit en creëren een idyllisch landschap.

De salon is ontworpen door Bin Liu, een getalenteerde ontwerper die bekend staat om zijn innovatieve benadering van interieurontwerp. Gold Feet Bay is een perfecte weerspiegeling van zijn visie en vakmanschap.

Wat Gold Feet Bay onderscheidt van andere salons is de nadruk op cultureel erfgoed en de integratie van traditionele elementen in het moderne ontwerp. Op de achtergrondmuur van de receptie zijn bijvoorbeeld 145 dakpannen geplaatst, die een goddelijke betekenis hebben in de paleisdecoratie uit de Han-dynastie. Deze handgemaakte keramische imitaties brengen geluk en een gevoel van geschiedenis met zich mee, en benadrukken het culturele erfgoed van het project.

De salon is zorgvuldig ontworpen om een rustgevende en harmonieuze sfeer te creëren. De theekamer straalt bijvoorbeeld een serene ambiance uit, met de geur van thee die de ruimte vult. De witte lotusbloem siert de rand van de trap en fungeert als een natuurlijke verbinding tussen verschillende functionele gebieden. Deze decoratie symboliseert ook dat Gold Feet Bay een heldere stroom is die niet met de stroom meegaat. Het houdt vast aan het zakelijke doel van een hoogwaardige health club.

Om de flexibiliteit en het plezier van de ruimte te vergroten, zijn er naast de bestaande lift extra trappen toegevoegd en is er een waterlandschap aangelegd onder de trappen. Dit creëert een kalmerend en ontspannend visueel effect. Het contact tussen mensen en water in het binnenwaterlandschap doet mensen denken aan de natuur en creëert zo een aangename recreatie- en entertainmentruimte.

Een van de meest opvallende kenmerken van Gold Feet Bay is de situatiegerichte verlichting. Als health club is het belangrijk om bezoekers te begeleiden naar een situatie waarin ze zowel fysiek als mentaal kunnen ontspannen. Verschillende lichtbronnen, zoals kaarslampen, bamboe buislampen en landschapsverlichting, worden gecombineerd met massagebehandelingen om de druk bij gasten weg te nemen en een kalmerend effect te bereiken.

Het ontwerpproces van Gold Feet Bay begon in december 2018 en werd voltooid in mei 2019. Het resultaat is een unieke en verfijnde pedicure salon die een perfecte balans biedt tussen modern design en traditionele culturele elementen.

Gold Feet Bay heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. In 2020 werd het bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Gold Feet Bay is een ware oase van rust en ontspanning, waar bezoekers kunnen genieten van hoogwaardige pedicurebehandelingen en zich kunnen onderdompelen in de Zen-sfeer. Het is een perfect voorbeeld van hoe design en wellness hand in hand kunnen gaan om een unieke en verrijkende ervaring te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bin Liu
Afbeeldingscredits: Bin Liu
Projectteamleden: Bin Liu
Projectnaam: Gold Feet Bay
Projectklant: Bin Liu


Gold Feet Bay IMG #2
Gold Feet Bay IMG #3
Gold Feet Bay IMG #4
Gold Feet Bay IMG #5
Gold Feet Bay IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp