Jiangwan Yipin: Een Elegante en Minimalistische Woonruimte

Een Ontwerp van Denver Hsu

Inleiding

De combinatie van een khaki bank, een thee tafel in log kleur, een lichtgekleurd tapijt met inktspatten en een tv-kast in log kleur met een groot oppervlak van matzwart staal en grijs rotsbord is plechtig en elegant. De zon schijnt door het gaasgordijn en verandert met de tijd van hoek, laag voor laag, als een schilderijrol.

De Jiangwan Yipin is een uniek project dat is ontworpen door Denver Hsu. Met vloeiende lijnen, prachtige natuurlijke texturen, schone kleuren en minimalistische decoratieve schilderijen heeft de ontwerper de triniteit van tijd, ruimte en materiaal gerealiseerd en de consistente minimalistische stijl voortgezet.

Specificaties

Het project beslaat in totaal 190 vierkante meter.

Realisatietechnologie

Een groot oppervlak van gelakt hout combineert het plafond en de vloer, waardoor de oorspronkelijke ruimte transparant en helder wordt. Hierdoor wordt het ruimtelijke zicht verlengd en tegelijkertijd worden de contouren van licht en schaduw weergegeven, waarbij de sporen van de tijd worden afgebeeld door menselijke activiteiten.

Interactie

Van hetzelfde houtfineer in de eetkamer tot de minimalistische matzwarte stalen muur, grijze kast en donkergrijs stalen aanrechtblad van de keuken, verdelen de pure kleurblokken de functionele gebieden duidelijk en ordelijk.

Locatie en Tijdsbestek

Het project begon in mei 2019 in Nanning en werd voltooid in december 2021, ook in Nanning.

Onderzoek

De oorspronkelijke houtkleurige textuur en elegante verlichting geven een gevoel van rust, dat op een comfortabele manier wordt gecombineerd met de stenen op de muur en de vloer, waardoor een gevoel van artistieke diepte ontstaat zonder grenzen.

Uitdagingen

Het ontwerp van de ingebouwde plintlijn, plafondlijn en holle naad is een favoriet van complexe details, waardoor mensen het gevoel hebben dat ze hun eigen wereld hebben in een vierkante inch.

Ontwerpnotities

Bij het ontwerp van deze woning combineert de ontwerper de levensstijl van de eigenaar, waarbij grote waarheden altijd eenvoudig zijn, om de hele ruimte te vereenvoudigen vanuit complexiteit. De juiste decoratie, natuurlijke materialen en nieuwe en levendige ambachtelijke technieken maken de ruimte meer gelaagd en geven de nieuwe gezinshuisvesting meer mogelijkheden.

Awards en Erkenning

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Afbeeldingscredits

Auteursrechten behoren toe aan Sense Space, 2021.

Intellectueel Eigendom

Auteursrechten behoren toe aan Denver Hsu, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Denver Hsu
Afbeeldingscredits: Copyrights belong to Sense Space, 2021.
Projectteamleden: Denver Hsu
Projectnaam: Jiangwan Yipin
Projectklant: Denver Hsu


Jiangwan Yipin IMG #2
Jiangwan Yipin IMG #3
Jiangwan Yipin IMG #4
Jiangwan Yipin IMG #5
Jiangwan Yipin IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp