Levenskunst in Huiselijke Warmte

Vive La Vie: Een Bakkerij-Geïnspireerd Thuis

In een 28 jaar oud appartement heeft ontwerper Chun Yu Chang een ruimte gecreëerd die de essentie van bakken en het comfort van thuis combineert, een perfecte voorbereiding op de pensioenjaren van de bewoners.

De uitdaging van het transformeren van een bestaande ruimte in een thuis dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is, is met verve aangepakt in het Vive La Vie-project. De inspiratiebron voor dit ontwerp is de passie van de klant voor bakken en de behoefte aan een comfortabele ruimte om van het pensioen te genieten. Het resultaat is een residentie die de warmte en zachtheid van gebakken goederen uitstraalt door het gebruik van lichte houttinten, romige kleuren en vloeiende vormen.

Chun Yu Chang heeft een unieke benadering gekozen door de interieurinrichting af te stemmen op natuurlijk licht, wat zorgt voor een comfortabele en heldere sfeer. De herinrichting van de raampartijen en de strategische plaatsing van airconditioners maximaliseren de lichtinval en bevorderen de luchtcirculatie. Het meubilair met zijn gebogen elementen en de LED-lichtlijnen langs de wanden versterken het gevoel van zachtheid en continuïteit in de ruimte.

De technische realisatie van het ontwerp omvat vloertegels met een stoffen patroon die niet alleen makkelijk te onderhouden zijn, maar ook bijdragen aan de zachte uitstraling van de ruimte. Speciale verftechnieken met een handgemaakte textuur voegen een warm en natuurlijk gevoel toe. In de entree trekken deze tegels met hun gevarieerde tinten en quiltachtige textuur direct de aandacht.

Het appartement, met een oppervlakte van 135 vierkante meter, omvat vier kamers, een woonkamer, een eetkamer en twee badkamers. De ontwerper heeft slim gebruikgemaakt van materialen en vormen om een ruimtelijk effect te creëren, ondanks de beperkte ruimte. Het tv-meubel is zo ontworpen dat het de circulatie niet hindert en de rechterboog leidt naar een vitrinekast met een licht visueel effect door het gebruik van reliëfglas.

De interactie met de ruimte is zorgvuldig overwogen. Elke privéruimte is aangepast om gelijke leefruimte te creëren, met bijzondere aandacht voor de toegankelijkheid en veiligheid van de badkamer in de master suite. De keuken en eetkamer zijn uitgerust met professionele bakapparatuur zonder afbreuk te doen aan de stijl. Een sociale ruimte is toegevoegd om seizoensgebonden functies te accommoderen.

De grootste uitdaging was het omgaan met lage balken die een gevoel van beklemming gaven. Door de positie en hoogte van de sprinklers aan te passen, is de plafondhoogte gemaximaliseerd. De vloeiende lijnen en golvende vormen in het plafond leiden de blik en versterken de dynamiek van de ruimte.

Het ontwerp van Vive La Vie is een meesterwerk dat een ontspannen levensstijl mogelijk maakt, waarbij de kleuren en het licht de finishing touch zijn, zoals het glazuur op een koekje. De combinatie van koffie en dessert, weerspiegeld in de houttinten van de ruimte, creëert een karamelkleurige sfeer in huis. Chun Yu Chang's ontwerp is niet alleen een functionele ruimte, maar ook een kunstwerk dat een uitnodigend en warm thuis biedt.

Deze creatie, gerealiseerd in Taiwan in juli 2023, is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wu-Su Interior Design
Afbeeldingscredits: Wu-Su Interior Design
Projectteamleden: Chun-Yu Chang
Projectnaam: Vive la Vie
Projectklant: Wu-Su Interior Design


Vive la Vie IMG #2
Vive la Vie IMG #3
Vive la Vie IMG #4
Vive la Vie IMG #5
Vive la Vie IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp