De Natuurlijke Kleuren van Australië in Hedendaags Taiwanees Woonhuis

Ontwerpteam Dx Space creëert een unieke woonervaring

In de residentiële architectuur van Taiwan heeft Dx Space een opvallende fusie gerealiseerd tussen de Australische natuur en moderne leefruimtes.

De inspiratie voor het project 'Nature Palettes' is geworteld in de bijna twintig jaar die het ontwerpteam in Australië heeft doorgebracht. Het resultaat is een woonhuis dat zich onderscheidt door zijn Australische karakter en een naadloze integratie van natuurlijke elementen en kleuren. De ontspannen en open Australische levenswijze wordt weerspiegeld in de ruimtelijke opzet van het huis, waardoor bewoners zich vrij kunnen bewegen en op een intuïtieve manier met hun omgeving kunnen interageren.

De liefde voor natuur en kunst is duidelijk zichtbaar in de kleurkeuzes die de beroemde Australische landschappen oproepen. De diep olijfgroene sofa symboliseert de bossen, de licht olijfgroene muren het ongerepte blauwe luchtruim en de frisse lucht, en de spierwitte meubels de eindeloze zandstranden. Deze levendige en warme kleuren vormen samen een levendig vier verdiepingen tellend kaleidoscoop van het wilde Australische landschap.

De realisatie van dit ontwerp is typisch Australisch in zijn eenvoud. De kleurenpaletten en interieurdecoratie vormen een prachtig decor voor de voortreffelijke meubelcollectie. Elk meubelstuk is zorgvuldig afgestemd op het interieur, wat zorgt voor eenheid en harmonie, terwijl de individuele stijlen en kenmerken worden benadrukt. Er is speciale aandacht besteed aan het selecteren van meubels die praktisch, comfortabel en esthetisch zijn.

Met een oppervlakte van ongeveer 290 vierkante meter biedt 'Nature Palettes' een ruime woonervaring. De interactie met het ontwerp is bijzonder, waarbij de natuurlijke omgeving een permanente plek in het huis krijgt. Planten op de begane grond en de diepzeegroene muren van de hoofdslaapkamer brengen de natuur door alle verdiepingen heen. Het bovenste verdieping, badend in zonlicht, is de ideale plek voor studie of werk, waardoor een gevoel van sereniteit en verjonging ontstaat.

De grootste uitdaging van het project was het creëren van een contrast met de nabijgelegen drukke nachtmarkt door een rustige oase van vitaliteit te ontwerpen. Het huis is een toevluchtsoord van kalmte en verjonging, midden in de drukte. Het ontwerp maakt gebruik van zachte, afgeronde contouren in plaats van de traditionele rigide en scherpe randen, wat bijdraagt aan een gevoel van beweging en flexibiliteit in de ruimte.

De realisatie van 'Nature Palettes' in Taichung, Taiwan, begon in april 2020 en werd voltooid in augustus 2020. Het project is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitmuntende en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid belichamen. De prijs wordt toegekend aan ontwerpen die best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Joyce Yi-Ching Yang
Afbeeldingscredits: Yi Hsien Lee and Associates YHLAA
Projectteamleden: Joyce Yi Ching Yang
Projectnaam: Nature Palettes
Projectklant: DX Space


Nature Palettes IMG #2
Nature Palettes IMG #3
Nature Palettes IMG #4
Nature Palettes IMG #5
Nature Palettes IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp