Reductie: Een samensmelting van klassiek en modern

Po Chuan Kao's visie op residentieel design

De Taiwanese ontwerper Po Chuan Kao heeft een unieke benadering van interieurdesign die licht, schaduw, circulatie en kleur combineert om een ruimte te creëren die zowel functioneel als esthetisch is. Zijn project 'Reductie' is een perfect voorbeeld van deze filosofie.

De inspiratie voor 'Reductie' kwam van de overtuiging dat interieurdesign niet alleen gaat over het ontwerpen van een huis, maar ook over het creëren van een ruimte die de verwachtingen, percepties en unieke herinneringen van het leven weerspiegelt. Het resultaat is een ruimte die zijn gebruikers een gevoel van verwachting en genot biedt, een plek die ze 'thuis' kunnen noemen.

Het unieke aan 'Reductie' is de manier waarop de ruimte is verdeeld. De ruimte is in tweeën gesplitst, waardoor elk gebied en pad vloeiend is en de natuurlijke lichtinval wordt gecontroleerd. De minimalistische benadering transformeert het ruimtelijke concept in een eenvoudige en moderne stijl. De grijstinten, verborgen deuren en kasten combineren functionaliteit en esthetiek en creëren een visuele consistentie die een ideaal esthetische ruimte vormt.

De realisatie van 'Reductie' vereiste een perfecte combinatie van materialen om een nieuwe dimensie van diversiteit en diepte in de ruimte te injecteren. Materialen zoals serpentijn, Romeins groen, handgemaakte textuur speciale verven, metalen platen, roestvrij staal, geïmporteerde laminaat harde plastic plaat, ijzeren onderdelen, bakverf, moru glas, terrazzo muren, multifunctionele gastenkamer, restaurant bestrating, laminaat vloeren, roze houtwerk vlek voor kinderkamer, spoorverlichting, metalen deurstuk, en geïmporteerde lei, werden allemaal gebruikt om harmonie te creëren.

'Reductie' is een project van 148,7 vierkante meter met drie kamers en twee badkamers. Het ontwerpteam heeft de oorspronkelijke indeling van vier slaapkamers omgevormd tot drie kamers en heeft het concept van een galerij-achtige tentoonstellingsruimte gebruikt om het te beschrijven. Het open plan verbindt de tastbare en ontastbare interacties tussen mensen en ruimte. De velden die worden afgebakend door de circulatie, materialen en lichtplan echoën elkaar op een impliciete manier, waardoor ze lijken te versmelten maar in elk gebied verschillende lagen en technieken onthullen.

De uitdaging van het project was om de verwachtingen van de klant en de ideeën van het ontwerpteam in het interieur te harmoniseren. Om het concept van 'reductie' te realiseren, nam het ontwerpteam verschillende materialen in dezelfde kleurtoon om een gloednieuwe mix van klassiek en modern te presenteren.

Deze unieke benadering van design heeft Po Chuan Kao erkenning opgeleverd in de vorm van de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Po Chuan Kao
Afbeeldingscredits: ACG Design International
Projectteamleden: Po Chuan Kao
Projectnaam: Reduction
Projectklant: Po Chuan Kao


Reduction IMG #2
Reduction IMG #3
Reduction IMG #4
Reduction IMG #5
Reduction IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp