Wave Rhythm: Een harmonie van natuurlijke elementen in residentieel design

De veelzijdigheid van water als inspiratie voor een bekroond interieurontwerp

Wave Rhythm, een project van Jing Design, is een residentieel ontwerp dat de schoonheid van natuurlijke elementen viert. Het project, dat in april 2021 in Taiwan werd voltooid, is bekroond met de prestigieuze Bronzen A' Design Award in 2023.

De opdrachtgever van Wave Rhythm is een liefhebber van natuurlijke beelden. De ontwerper heeft dit verwerkt in het project door het concept van 'water' te gebruiken om de zachtheid en kracht in de kasten en muren te tonen. Het resultaat is een evenwichtige weergave van natuurlijke elementen in het functionele interieurontwerp.

Wat dit ontwerp uniek maakt, is de dynamische weergave van water op de muur. Dit geeft de ruimte een interessante visuele expressie door middel van vloeiende en esthetische lijnen. Het interieurontwerp is een driedimensionaal concept met verticale, diepe en horizontale dimensies. Wanneer de stilte van het water wordt verbroken door een externe kracht, ontstaan er niet alleen ordelijke rimpelingen, maar ook golvende golven. Deze dynamische visuele expressie is gerepliceerd in de hele kamer, waardoor het uiterlijk van golven ontstaat door middel van meubilair en kastenplanning.

Het kleurenschema is een zuivere lichte toon, aangevuld met een grijzige artistieke coating als kader. Daarnaast heeft de ontwerper de kleur en textuur van de houtnerf gebruikt om de veranderingen in elk gebied te schetsen en vervolgens meubels toegevoegd om de aqua-blauwe ziel van het project te benadrukken. Onder het daglicht is het interieur rustig en elegant.

Wave Rhythm beslaat een totale oppervlakte van 132,2 vierkante meter, met drie slaapkamers, een woonkamer, een eetkamer en drie badkamers. De lay-out is gebaseerd op een rationele en passende regeling van beweging, en de ontwerper heeft de grootte van de vloer-tot-plafond ramen geoptimaliseerd door de grens tussen de openbare en privéruimtes van de roosters te elimineren om de verlichting te verbeteren.

De ontwerper nam twee concepten - water en evenwicht - als thema. De gevestigde afbeelding van water kan blauw, rond, enzovoort zijn. Echter, een residentie is een plek waar gebruikers lang verblijven, het is cruciaal om meer aandacht te besteden aan het evenwicht tussen ruimte en mensen in het interieurontwerp. De ontwerper gebruikte de natuurlijke textuur van de materialen om een puur visueel effect te creëren en gebruikte grote oppervlakken van artistieke coating om de overgangen te verbinden. Rimpelingen zijn gevisualiseerd in de gangen, ramen en meubels, waardoor de ruimte op een natuurlijke en vloeiende manier wordt gevuld.

De uitdaging voor de ontwerper was om het concept van water zichtbaar te maken in de ruimte. Daarnaast probeerde de ontwerper het idee van 'evenwicht' erin te verwerken. Het uiterlijk van water is gevarieerd, verder dan de indruk van 'blauw', 'druppels' en 'curven', het is zowel zichtbaar als onzichtbaar. Gezien dit, heeft de ontwerper de veelheid, zuiverheid en adem van water perfect geïntegreerd in het interieur. Mensen in de ruimte voelen dat de stemming niet bestaat in een enkele entiteit, maar is een uitgebreide realiteit, en kunnen zijn natuurlijke beeldtaal begrijpen, om uiteindelijk 'evenwicht' te bereiken.

Wave Rhythm is een viering van de schoonheid van de natuur in residentieel design. Het project is een bewijs van de creatieve vaardigheden en vindingrijkheid van Jing Design en draagt bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JING Design
Afbeeldingscredits: JING Design
Projectteamleden: JIAN-XIANG HUANG
Projectnaam: Wave Rhythm
Projectklant: JING Design


Wave Rhythm IMG #2
Wave Rhythm IMG #3
Wave Rhythm IMG #4
Wave Rhythm IMG #5
Wave Rhythm IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp