Union Industrial: Een Technologisch Hoofdkantoor

Popching Construction Co., Ltd. transformeert technologie in architectuur

Popching Construction Co., Ltd. heeft een opvallend hoofdkantoor gecreëerd voor een bedrijf in elektronische componenten, waarbij ze metaal en technologie hebben gecombineerd om een uniek en modern gebouw te ontwerpen.

De inspiratie voor het ontwerp van Union Industrial kwam van de bedrijfsactiviteiten van de klant, die nauw verbonden zijn met metaal. Het project maakt gebruik van metalen geperforeerde platen om de beeldtaal van een printplaat te tonen en combineert dit met het bedrijfslogo om een metalen gordijnmuur te creëren. Het resultaat is een opvallend hoofdkantoor dat een gevoel van technologie en moderniteit uitstraalt.

Een uniek kenmerk van het ontwerp is de gevel van metalen geperforeerde platen. Deze metalen gordijnmuur biedt schaduw voor het interieur, terwijl mensen binnen nog steeds intuïtief de veranderingen in tijd en temperatuur buiten kunnen voelen. Bovendien reflecteert het zonlicht verschillende looks door het metalen gordijn, waardoor het logo indirect op het gebouw wordt geprojecteerd.

De realisatie van dit ontwerp was mogelijk dankzij het gebruik van diverse bouwmaterialen zoals gewapend beton, brandwerende bouwmaterialen, roestvrijstalen geperforeerde platen, ijzeren onderdelen, transparant glas, harscoatings, zonnepanelen en drielaags fluorocarbon bakverf. De fluorocarbon bakverf op de geperforeerde platen heeft een goede weersbestendigheid en corrosiebestendigheid, vervaagt niet gemakkelijk en heeft een lange levensduur van meer dan 20 jaar.

Technische specificaties van het ontwerp omvatten de installatie van metalen strips bij elke opening en de onderkant van de glazen balustrade op elk balkon. Dit zorgt niet alleen voor de afwatering, maar voorkomt ook dat regendruppels langs de buitenmuren lopen. Bovendien heeft het ontwerpteam rekening gehouden met de bouwverhouding en dekkingsgraad, evenals esthetiek en functionaliteit. Ze hebben een patio in het midden van het gebouw gepland om zonlicht op elke verdieping te laten schijnen.

De unieke buitenkant van het gebouw gemaakt van metalen geperforeerde platen brengt niet alleen een gevoel van trots bij de werknemers, maar trekt ook de aandacht en fotoshoots van voorbijgangers. Ondertussen helpt de QR-code van het bedrijfslogo op de brievenbus bij de ingang om de bedrijfscultuur te promoten.

De uitdagingen bij het ontwerpen van dit gebouw waren onder meer de nauwkeurige plaatsing van de bouten voor de beugels van de metalen gordijnmuur en de driedimensionale gevouwen plaatontwerpen die de installatie en uitvoering moeilijker maakten. Desondanks heeft het ontwerpteam deze uitdagingen met succes overwonnen en een indrukwekkend gebouw gerealiseerd.

Union Industrial werd in februari 2022 voltooid in Taiwan en won de Bronzen A' Architecture, Building and Structure Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: POPCHING CONSTRUCTION CO., LTD
Afbeeldingscredits: POPCHING CONSTRUCTION CO., LTD
Projectteamleden: CHIA-HSIU HSIEH, JHIH-SHENG HUANG
Projectnaam: Union Industrial
Projectklant: POPCHING CONSTRUCTION CO., LTD


Union Industrial IMG #2
Union Industrial IMG #3
Union Industrial IMG #4
Union Industrial IMG #5
Union Industrial IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp