272 Hedges Avenue Pedestal: Een Meesterwerk van Architectuur

Contreras Earl Architectuur presenteert een uniek samenspel van natuur en technologie

De 272 Hedges Avenue Pedestal, een architectonisch hoogstandje ontworpen door Rafael Contreras en Monica Earl, is een perfecte symbiose van natuurlijke inspiratie en geavanceerde technologie. De structuur, die de menselijke schaal naar een woontoren brengt, is een unieke en locatiespecifieke oplossing die bijdraagt aan de evolutie van architectuur en stadsontwikkeling.

De gevel van de 272 Hedges Avenue Pedestal is een roestvrijstalen monocoque structuur die origineel en complex is in concept, ontwerp en uitvoering. De subtiele krommingen doen denken aan de toppen en erosie van wind op zand, terwijl het interieur doet denken aan een rotsachtige grot die op natuurlijke wijze door de oceaan is uitgehold. Deze innovatieve en geavanceerde architectuur is doordrenkt van warmte, ziel en artistieke flair.

De tweelaagse sokkelbasis van 272 Hedges Avenue in Gold Coast, Australië, brengt een menselijke schaal naar de woontoren en creëert een contextuele verbinding met de omgeving. Naarmate de verstedelijking toeneemt, scheidt het mensen van de natuur. De sokkel versmelt de gebouwde en natuurlijke omgevingen, waardoor het gebied en de gemeenschap verbeteren.

Contreras Earl Architectuur gebruikte geavanceerde ontwerptechnieken en producten om een biologisch geïnformeerd en digitaal ontworpen ontwerp te creëren. De sokkel is een unieke en locatiespecifieke oplossing die bijdraagt aan de evolutie van architectuur en stadsontwikkeling, ten gunste van de bewoners en het milieu.

De sokkelomhulling is een 6 millimeter roestvrijstalen monocoque die de belastingen ondersteunt en de structuur in staat stelt een op zichzelf staand beeldhouwwerk te zijn. De productie van de sokkel werd aanbesteed aan roestvrijstalen fabrikanten in Australië. Zij hadden echter niet de mogelijkheid om de monocoque structuur in roestvrij staal te vervaardigen. Daarom werd de productie aanbesteed aan CIG Architecture in Nederland, een expert in complexe 3D-gevormde staalconstructies. CIG gebruikte het 3D-model om de 120 panelen op ware grootte te prefabriceren en pre-assembleerde ze in zijn werkplaats in Nederland. Eenmaal in Australië aangekomen, werd de structuur volledig ter plaatse gemonteerd.

De sokkel, bestaande uit de begane grond en de eerste verdieping, biedt een uitzonderlijk scala aan woonfaciliteiten, waaronder een speciale conciërgedienst, een bewonerslounge, een vergaderzaal, een feestzaal, een verwarmd zwembad van 15 meter, een spa, een fitnessruimte, een sauna, een hammam stoomkamer en behandelkamers. De externe gevel is ontworpen om vervoerbaar te zijn, met behulp van 40-voet en 20-voet zeecontainers die van Nederland naar Australië werden vervoerd en ter plaatse werden gemonteerd.

Deze Design werd bekroond met Platinum in de A' Architecture, Building and Structure Design Award in 2023. De Platinum A' Design Award erkent wereldklasse, uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die ongeëvenaarde professionaliteit, genie en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Toegekend aan de bepalende esthetiek van een tijdperk, verleggen ze de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, vertonen ze transcendentale uitmuntendheid en maken ze de wereld tot een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rafael Contreras
Afbeeldingscredits: IMAGE #1: Photographer: Peter Sexty, 2022 IMAGE #2: Photographer: Peter Sexty, 2022 IMAGE #3: Photographer: Peter Sexty, 2022 IMAGE #4: Photographer: Peter Sexty, 2022 IMAGE #5: Photographer: Peter Sexty, 2022 Video Credits: Video: Filmed by - Hutchinson Builders, 2022 Editor: Dwayne Liu, 2022
Projectteamleden: Rafael Contreras - Director / Lead Architect Monica Earl - Director / Lead Archtiect
Projectnaam: 272 Hedges Avenue Pedestal
Projectklant: Rafael Contreras


272 Hedges Avenue Pedestal IMG #2
272 Hedges Avenue Pedestal IMG #3
272 Hedges Avenue Pedestal IMG #4
272 Hedges Avenue Pedestal IMG #5
272 Hedges Avenue Pedestal IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp