CC House: Een Meesterwerk van Tropische Moderniteit

Een harmonieuze fusie van natuur en architectuur

In het hart van Kerala, India, onthult de CC House zich als een architectonisch juweel dat de essentie van tropische moderniteit belichaamt. Dit bekroonde ontwerp van Muhammed Naseem M is een ode aan de natuurlijke pracht en de agrarische roots van de bewoners.

De CC House staat als een toonbeeld van minimalistisch ontwerp dat perfect aansluit bij de weelderige omgeving. De woning, met een oppervlakte van 270 vierkante meter, is strategisch ontworpen om de bestaande vegetatie te behouden en de natuurlijke schoonheid van de locatie te benutten. De architectuur kenmerkt zich door twee spiegelende C-vormen die zich rondom een centrale boom wikkelen, waarmee de verbinding tussen binnen en buiten wordt gevierd.

De realisatie van dit project vereiste vakmanschap, vooral voor de constructie van de gebogen RCC-muur die de karakteristieke C-vorm vormt. Een zorgvuldig samengesteld materiaalpalet, bestaande uit donkere, natuurlijke texturen, zorgt ervoor dat het gebouw opgaat in zijn omgeving en tegelijkertijd een opvallend visueel statement maakt.

Binnen de CC House is de ruimte georganiseerd rondom een open binnenplaats, met een acht meter brede veranda die de kamers met elkaar verbindt. Deze opzet zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten, waarbij transparantie in de semi-privéruimtes maximaal is en de privacy in de vier slaapkamers gewaarborgd blijft.

Het ontwerpproces was doordrongen van onderzoek naar de sociaal-culturele context en het klimaat van de locatie. De diepe verbondenheid van de cliënt met de grond, voortkomend uit een familie van planters, was een leidende invloed in zowel de planning als de materiaalkeuze. De uitdaging lag in het behouden van de authentieke ecosysteem en de integratie van de lokale materialen in het ontwerp.

De CC House is niet alleen een toevluchtsoord van rust, maar ook een architectonisch statement dat de kracht van subtiele innovatie en respect voor de natuur uitstraalt. Het project, voltooid in 2022, is een bewijs van Muhammed Naseem M's vermogen om een unieke woonervaring te creëren die naadloos aansluit bij de tropische omgeving van Kerala.

De erkenning van de CC House met de Gouden A' Design Award in 2024 onderstreept de uitzonderlijke kwaliteit en het innovatieve karakter van het ontwerp. Deze prestigieuze onderscheiding bevestigt dat Muhammed Naseem M en zijn team, waaronder Ahmed Thaneem en Jiyad Muhammed, een trendsettend en invloedrijk werk hebben gecreëerd dat de wereld van architectuur en design blijvend verrijkt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: 3dor concepts
Afbeeldingscredits: 3dor concepts
Projectteamleden: Ahmed Thaneem , Jiyad Muhammed
Projectnaam: CC House
Projectklant: 3dor Concepts


CC House IMG #2
CC House IMG #3
CC House IMG #4
CC House IMG #5
CC House IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp