Tiangang Art Center: Een Moderne Galerie in Baoding

Een Unieke Samensmelting van Architectuur en Natuur

Achtergelaten architectuur vormt de basis voor het unieke ontwerp van het Tiangang Art Center in Baoding. SYN Architects heeft de bestaande structuur geanalyseerd en geüpgraded om een multifunctioneel gebouw te creëren dat kunst, gastvrijheid en gemeenschap samenbrengt.

Het Tiangang Art Center, ontworpen door SYN Architects, is een indrukwekkend voorbeeld van moderne architectuur dat kunst en natuur met elkaar verbindt. Gelegen in Baoding, is dit gebouw een ware blikvanger geworden in de regio.

Het ontwerp van het Tiangang Art Center is geïnspireerd op de omliggende natuurlijke omgeving en de oorspronkelijke structuur van het gebouw. Door de renovatie is het gebouw nu voorzien van meerdere functies, waaronder kunstgalerijen, hotels en horecagelegenheden. Het is niet zomaar een traditionele toeristische attractie, maar fungeert als een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstgerelateerde evenementen. Bovendien heeft het project ook geïnvesteerd in de lokale gemeenschap, waardoor het een belangrijke rol speelt in de revitalisatie van het gebied.

Wat het Tiangang Art Center echt uniek maakt, is de manier waarop het gebouw opgaat in de natuurlijke omgeving. De sculpturale aanwezigheid van het gebouw wordt gecombineerd met de nabijgelegen rijstvelden en dorpen, waardoor er een sterke verbinding ontstaat tussen het gebouw en de natuur. Dit zorgt voor een esthetische spanning die de schoonheid van beide entiteiten versterkt.

Technisch gezien is het Tiangang Art Center een staaltje vakmanschap. Het gebouw is voorzien van een witte korrelige verflaag, waardoor de zuiverheid van de kleur behouden blijft. De geometrische vorm en de afwezigheid van lineaire richting geven het gebouw een bijna zonlichtvangend effect, waardoor het een ware blikvanger wordt.

Het Tiangang Art Center beslaat in totaal 2586,95 vierkante meter en is ontworpen door een getalenteerd team van SYN Architects, waaronder Zou Yingxi, Gao Bo, Jin Nan, Jiang Zhihua, Chen Shifang, Tian Yahong en Wang Ziqiang.

De bouw van het Tiangang Art Center begon in februari 2020 en werd voltooid in april 2021. Gedurende deze tijd hebben de ontwerpers intensief onderzoek gedaan naar natuurlijke materialen en verlichting. Het resultaat is een gebouw dat een idyllische, pastorale sfeer oproept en tegelijkertijd een speelse omgang met de tijd mogelijk maakt.

Het Tiangang Art Center is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar heeft ook internationale erkenning gekregen. Het is bekroond met de Golden A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Design in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan buitengewone creaties die uitblinken in hun vakmanschap en een significante impact hebben op de wereld.

Het Tiangang Art Center is een ware aanwinst voor Baoding en een must-see voor liefhebbers van kunst en architectuur. Het combineert op unieke wijze moderne esthetiek met de schoonheid van de natuur, waardoor het een plek is waar kunst tot leven komt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SYN Architects
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Zheng Yan, Tiangang Art Center, 2021. Image #2: Photographer Zheng Yan, Tiangang Art Center, 2021. Image #3: Photographer Zheng Yan, Tiangang Art Center, 2021. Image #4: Photographer Zheng Yan, Tiangang Art Center, 2021. Image #5: Photographer Zheng Yan, Tiangang Art Center, 2021.
Projectteamleden: Zou Yingxi Gao Bo Jin Nan Jiang Zhihua Chen Shifang Tian Yahong Wang Ziqiang
Projectnaam: Tiangang Art Center
Projectklant: SYN Architects


Tiangang Art Center IMG #2
Tiangang Art Center IMG #3
Tiangang Art Center IMG #4
Tiangang Art Center IMG #5
Tiangang Art Center IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp