Oriental Movie Metropolis Theater: Een Abstracte en Dynamische Vorm

Een Unieke Theatervoorstelling in Qingdao

De Oriental Movie Metropolis Theater, ontworpen door Shanxing Gao, is een opvallend architectonisch hoogstandje dat de aandacht trekt met zijn abstracte en dynamische vorm. Geïnspireerd door de conch, een van de oudste zeedieren, en de unieke maritieme cultuur van Qingdao, is dit theater een prachtige toevoeging aan de stad.

Met zijn verticale conch-textuur creëert het Oriental Movie Metropolis Theater een boeiende en levendige uitstraling. Het theater staat naast het Grand Theater en vormt een prachtig contrast. Hoewel ze op elkaar lijken, hebben ze elk hun eigen karakter. Het ene theater straalt rust uit, terwijl het andere bruisend en levendig is, wat zorgt voor een dynamische sfeer.

Het hart van het Oriental Movie Metropolis Theater ligt op de grond, in harmonie met de natuur en in lijn met de toekomst. Dit vormt de kern van het esthetische principe en de inspiratie voor het ontwerp. Het theater weerspiegelt de lokale identiteit, de perceptie van de omgeving en de geest van de tijd door middel van architectonische functies, materiaalvormgeving en een complexe en elegante ruimtelijke organisatie. De golvende vormen bevatten meerdere lagen van symboliek.

Het ontwerp van het Oriental Movie Metropolis Theater bracht echter de nodige uitdagingen met zich mee. De vorm van het theater is gedefinieerd als een hyperboloïde van negatieve Gaussische kromming, met verschillende krommingen overal. Dit zorgde voor moeilijkheden bij de verwerking en verhoogde de kosten van de gevel. Door gebruik te maken van geavanceerde ontwerptechnologieën en optimalisatieprocessen is het uiteindelijk gelukt om de complexe vorm te realiseren.

Het Oriental Movie Metropolis Theater is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een belangrijk cultureel en toeristisch icoon voor Qingdao. De stad heeft een rijke maritieme geschiedenis en is bezig met het revitaliseren van de maritieme cultuur en het verbeteren van het imago van de stad. Het theater biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van wereldklasse kunstvoorstellingen en draagt bij aan de uitstraling van Qingdao als een moderne, bruisende en culturele stad.

Het Oriental Movie Metropolis Theater is een perfect voorbeeld van de combinatie van kunst en technologie. Het ontwerp is gebaseerd op geavanceerde BIM-technologie en parametrisch ontwerp, wat heeft bijgedragen aan de realisatie van de unieke vorm van het theater. Het gebruik van geavanceerde bouwtechnieken en materialen heeft ervoor gezorgd dat het ontwerp tot in de kleinste details kon worden gerealiseerd.

Het Oriental Movie Metropolis Theater is een ware blikvanger en een bron van trots voor Qingdao. Het theater is een symbool van de culturele identiteit van de stad en draagt bij aan de ontwikkeling van de maritieme cultuur. Met zijn unieke vorm en betekenisvolle ontwerp is het Oriental Movie Metropolis Theater een must-see bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Afbeeldingen: Fotografie door Wu qingshan studio

Dit ontwerp heeft de Platinum A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent uitzonderlijke en innovatieve ontwerpen die getuigen van professionaliteit, genialiteit en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het Oriental Movie Metropolis Theater is een voorbeeld van grensverleggende kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Gao Shanxing
Afbeeldingscredits: Image #1,2,3,4,5: Photograph by Wu qingshan studio
Projectteamleden: Gao shanxing, Wen yikang, Chang qi, Tang xiaomin
Projectnaam: Oriental Movie Metropolis Show Theater
Projectklant: Gao Shanxing


Oriental Movie Metropolis Show Theater IMG #2
Oriental Movie Metropolis Show Theater IMG #3
Oriental Movie Metropolis Show Theater IMG #4
Oriental Movie Metropolis Show Theater IMG #5
Oriental Movie Metropolis Show Theater IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp