Residentieel Huis Geïnspireerd door de Structuur van een Boom

Een Prototype voor een Modern Gezinshuis

Dit huis is voornamelijk geïnspireerd door de structuur van een boom. Als modern gezinshuis kan een boom het beste symbool staan voor een gezin. De kern van het huis, de trap, vertegenwoordigt de stam van de boom en vormt het hart van het huis, zoals te zien is in de secties en plattegronden. De kern is de hoofdstructuur waaruit de ruimtes uitsteken. Het is geïnspireerd op de levensboom die op een vijver staat.

Dit huis is een prototype voor een residentieel complex dat is bedoeld om jonge gezinnen te huisvesten. Het is ontworpen om de boom te symboliseren. Een gezin is als een boom die groeit en zijn wortels in de aarde verspreidt en zijn takken in de lucht uitstrekt. Het is het pure symbool van een gezin. Het is duidelijk dat dit huis op dezelfde manier groeit. De hoofdstam van de boom, in dit geval de trap, vormt het hart van het huis. De ruimtes zijn verdeeld over verschillende niveaus, waarbij elke ruimte zich bevindt op basis van de gewenste mate van privacy. De ingang en de ontvangst bevinden zich op het lagere niveau, waarbij het kantoor zich op een halve verdieping boven de ingang bevindt, samen met de woonkamer. Beide bevinden zich tussen het lagere openbare niveau - de ontvangst - en het hogere privéniveau - waar de slaapkamers zich bevinden. Allemaal met groene daken en terrassen erboven, bedekt met een aflopende luifel om de geweldige ervaring van een boomhut te bieden. Het plaatsen van het water onder het kantoormassa is bedoeld om het leven te verzekeren dat aan de boom wordt gegeven en de voortdurende energie en zegeningen die de boom in ruil daarvoor geeft.

De structuur van dit huis is voornamelijk geconcentreerd op de kern, die de trap is met ondersteunende kolommen aan sommige uiteinden en uitkragende massa's aan andere uiteinden. De gevels zijn bekleed met geïmporteerde Italiaanse steen en savito-verf.

Het perceel waarop deze prototype villa is ontworpen, heeft een rechthoekige vorm met een breedte van 16 m aan de straat en een diepte van 24 m. De totale bebouwde oppervlakte van het huis is 275 m².

Dit prototype huis is bedoeld voor een jong gezin. Een plek om te wonen, werken en ontspannen. Om te voldoen aan de eisen van de nieuwe pandemie zijn de ruimtes verticaal verdeeld op basis van het gewenste privacy niveau. Het is een split-level villa en is zo ontworpen om zowel privacy als open ruimte te bieden. De reis begint met een groep gastvrije treden langs een vijver die je naar de ingang op niveau +0,60 brengen, waar je een lobby binnenkomt die je ofwel naar boven brengt waar je het kantoor vindt op niveau +1,50, of je gaat een paar treden naar beneden naar de ontvangst- en eetruimte op niveau -0,30. Vanuit het kantoor ga je nog een paar treden omhoog om de woonkamer te bereiken - met uitzicht op de ontvangst - en de pantry. Vervolgens gaat de reis nog een halve verdieping omhoog om de slaapkamers te bereiken. En dan eindigt de reis op het hogere niveau waar een dakterras is om de top van de boom te bereiken.

Het project begon in april 2020 in Caïro en werd in mei 2020 voltooid voor een gerenommeerde vastgoedontwikkelaar in Egypte.

Het ontwerpteam heeft veel tijd besteed aan onderzoek naar de structuur van de boom waarop dit project is gebaseerd. Het concept van de stam en de takken was de inspiratie.

De uitdaging voor dit project was om een reis te creëren met functies op meerdere niveaus die begint bij de ingang en eindigt op het dakterras, zonder het gevoel van moeite te geven. Het is ontworpen voor jonge gezinnen die op zoek zijn naar een futuristische en gastvrije woning.

Dit huis is een prototype voor een residentieel complex dat is bedoeld om jonge gezinnen te huisvesten. Het is ontworpen om de boom te symboliseren. Een boom die groeit en zijn wortels in de aarde verspreidt en zijn takken in de lucht uitstrekt. Het is het symbool van een gezin. Het is duidelijk dat de structuur van dit huis op dezelfde manier groeit als de structuur van een boom. De stam van de boom is de kern van het huis, die in dit geval de trap is. De trap die de reis vormgeeft. Een reis vanaf de onderkant, het ingangsniveau, tot aan de top, het dakterras. Met alle ruimtes die uitkragen uit de kern.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Adel Badrawy
Afbeeldingscredits: Adel Badrawy
Projectteamleden: Lead Architect: Adel Badrawy Project Manager: Sarah Ashraf Architect: Mohamed Eisa
Projectnaam: The Tree
Projectklant: Adel Badrawy


The Tree IMG #2
The Tree IMG #3
The Tree IMG #4
The Tree IMG #5
The Tree IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp