Slightest Movement: Een Verfijnd Ontwerp voor een Woonappartement

Een Unieke Benadering van Minimalistisch Design door Chien Ting Chen

Inleiding

In het ontwerp van het woonappartement "Slightest Movement" heeft ontwerper Chien Ting Chen gestreefd naar perfectie in elk detail. Door het gebruik van materialen, lijnen en verlichting creëert hij een rijke uitstraling van puur wit, waarmee hij de levenshouding en mode-esthetiek van de eigenaar op een metaforische manier weerspiegelt.

Met zijn unieke eigenschappen onderscheidt het ontwerp van "Slightest Movement" zich van andere woonappartementen. De privéruimte is ruim opgezet, met een grote nadruk op de slaapkamer. Hierin zijn een kleedkamer en een ruime badkamer opgenomen, wat zorgt voor een comfortabele en functionele indeling. In de openbare ruimte wordt veel gebruik gemaakt van puur wit, waarbij de details de sleutel vormen van het ontwerp. De vloeiende lijnen verbinden de verschillende ruimtes en de materiaalkeuze, zoals terrazzo, opbergmeubels en metalen afwerkingen, zorgen voor een rijke variatie in de witte tinten.

Om het ontwerp te realiseren, heeft Chien Ting Chen de schaal van de hoofdslaapkamer vergroot en deze voorzien van een kleedkamer en badkamer. De badkamer is omgeven door glazen wanden, waardoor het lijkt op een delicate glazen doos die als een pronkkast fungeert in de slaapkamer. In de openbare ruimte wordt de expliciete grenslijn doorbroken en wordt het keukenpatroon aangepast om een ruimtelijk gevoel te creëren. De vloeiende lijn van het plafond verbindt de verschillende ruimtes en de transparante glazen scheidingswand verbindt de keuken deels met de kleedkamer, waardoor er een verbinding met het licht ontstaat in het ontwerp. De overgang tussen de verschillende functionele gebieden, zoals de vestibule, woonkamer en keuken, wordt gemarkeerd door het gebruik van verschillende materialen, zoals Nero Marquina marmer, visgraatparket en terrazzo steen.

Het ontwerp van "Slightest Movement" maakt gebruik van stapeling van materialen, lijnen, verlichting en andere verborgen details, waardoor de grote lege ruimte meer mogelijkheden krijgt. De flexibele boogvormige ontwerpen van het plafond en de vloer verbinden de verschillende ruimtes. In de vestibule en opbergkasten wordt gebruik gemaakt van zwarte lijsten en de handgrepen van de opbergkasten zijn subtiel weggewerkt, waardoor de aandacht wordt gevestigd op het meest minimalistische uiterlijk en er een intellectuele en elegante levensstijl wordt gecreëerd. Het gebruik van metalen afwerkingen voegt verfijnde details toe aan de vloerafwerking, de keuze van de interieurdecoratie en het deurkozijn van de badkamer. Het Negro Marquina marmer, zilvervos marmer en de unieke terrazzo steen uit Taiwan zijn perfect geïntegreerd in de ruimte en vormen de grens tussen de verschillende functionele gebieden.

Het ontwerp van "Slightest Movement" is een samensmelting van functie en esthetiek. Het presenteert de textuur en warmte van het leven door middel van impliciete ontwerpen en integreert verschillende materialen om een perfecte balans te bereiken. In de openbare ruimte wordt de expliciete grenslijn doorbroken en wordt het keukenpatroon aangepast om een ruimtelijk gevoel te creëren. Door het gebruik van transparante glazen scheidingswanden ontstaat er een verbinding met het licht in het ontwerp.

Het project "Slightest Movement" is gerealiseerd in New Taipei City en is een voorbeeld van het streven naar perfectie in minimalistisch design. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chien Ting Chen
Afbeeldingscredits: Chien Ting Chen
Projectteamleden: Chien Ting Chen
Projectnaam: Slightest Movement
Projectklant: Chien Ting Chen


Slightest Movement IMG #2
Slightest Movement IMG #3
Slightest Movement IMG #4
Slightest Movement IMG #5
Slightest Movement IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp