Zwart-wit verhaal: een minimalistische en modieuze residentie

Een project van Ming Hung Chuang en Chen Shen Wang

Inleiding

Deze residentie is een perfecte samensmelting van minimalistisch design en modieuze styling. Het project is geïnspireerd op de voorkeuren van de klant, met een wit kleurenschema en metselwerkmaterialen als basis. Het doel was om een minimalistische en modieuze sfeer te creëren die de Chinese theeset en kunstcollecties van de klant aanvult. Daarnaast zijn er aparte openbare ruimtes op de eerste en tweede verdieping ontworpen om aan de verschillende sociale behoeften van de mannelijke en vrouwelijke klant te voldoen.

Deze residentie onderscheidt zich door het unieke patroon van de marmeren planken. Door een speciale rangschikking en ontwerp lijken de planken visueel te worden verlengd, terwijl elke plank een andere perceptie creëert. Met overvloedig natuurlijk licht dat naar binnen stroomt, is het witte marmer op een meest verfijnde manier vormgegeven, wat zorgt voor een harmonieuze en rustgevende ruimtelijke ambiance.

De technologieën die zijn gebruikt om dit ontwerp te realiseren, omvatten onder andere Spaanse marmeren planken, Spaanse keramische deuren, systeemmeubilair en metaalwerk.

Deze residentie heeft drie verdiepingen en een totaaloppervlakte van 188 vierkante meter op de eerste verdieping, 149 vierkante meter op de tweede verdieping en 122 vierkante meter op de derde verdieping. De indeling omvat een ontvangstgebied, een theeproeverijruimte, een woonkamer, een eetgedeelte, een keuken, 2 slaapkamers en 4 badkamers.

De interactie met het ontwerp is ook opmerkelijk. De ramen van het gebouw zijn extra groot gemaakt om het gebruiksgemak voor de klant te vergroten. Alle gordijnen zijn elektrisch bedienbaar, zelfs de gordijnen achter de bank. Dit maakte een grote indruk op de klant.

Het project werd voltooid in juni 2019 in New Tainan City, Taiwan.

Om de beste verlichting en ventilatie zonder kunstmatige ingrepen te garanderen, is er gekozen voor een open plattegrond, omdat de locatie van het gebouw zich aan de rand bevindt en daardoor veel natuurlijk licht heeft. Het interieur is ontworpen om verschillende functies te dienen en maakt gebruik van een gevarieerde materiaalstrategie met een breed scala aan kleuren, texturen en materialen om een minimalistische en lichte moderne leefomgeving te creëren.

Een van de uitdagingen van het ontwerp was het verbergen van de airconditioningapparatuur vanwege de lage plafondhoogte, terwijl de maximale plafondhoogte behouden moest blijven.

Deze residentie is een prachtig voorbeeld van een minimalistische en modieuze leefomgeving. Het witte kleurenschema, het gebruik van marmeren panelen en keramische deuren en de aandacht voor detail zorgen voor een harmonieuze en rustgevende ruimte. Het project is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020.

Beeldcredits: KU Studio, 2019


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: MING HUNG CHUANG
Afbeeldingscredits: KU Studio, 2019
Projectteamleden: Ming Hung Chuang Chen Shen Wang
Projectnaam: Black and White Narrative
Projectklant: MING HUNG CHUANG


Black and White Narrative IMG #2
Black and White Narrative IMG #3
Black and White Narrative IMG #4
Black and White Narrative IMG #5
Black and White Narrative IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp