Ysm House Parallel Lines: Een Luxe Penthouse van Moran Gozali

Een harmonieuze samensmelting van elegantie, warmte en moderniteit

Gelegen in Centraal Israël, is dit prestigieuze penthouse een droom die werkelijkheid is geworden voor een jong gezin. Het ontwerp, dat de handtekening draagt van interieurarchitect Moran Gozali, is een perfecte weergave van vrijheid, elegantie, warmte en intimiteit, allemaal verpakt in een warme moderne stijl.

De parallelle lijnen die tijdens de initiële planning zijn gecreëerd, dienden als leidende lijnen voor een ontwerptaal die herhaald wordt in de verschillende elementen die de ruimte vormen. Deze lijnen verschijnen in verschillende versies, zowel horizontaal als verticaal, in de ruimtelijke omhulsels, keukenontwerp en andere op maat gemaakte elementen.

Wat dit penthouse uniek maakt, is de zorgvuldige afstemming van alle materialen op elkaar om een precieze harmonieuze look te creëren. Er is geen muur of hoek die niet van tevoren goed gepland was. Elk element in dit appartement is zorgvuldig gepland en vervaardigd tot in de kleinste details en aan elkaar genaaid als een op maat gemaakt pak.

Bij de ingang van het penthouse is er een indrukwekkende muurbekleding gemaakt van granietsteen met verschillende messing strips van verschillende ritmes. Om het resortgevoel te benadrukken, werd gekozen voor identieke vloeren, elke tegel is 1 bij 3 m, binnen en buiten, wat continuïteit en ruimte benadrukt. Op het balkon is een 12 m lange houten pergola gepland met horizontale verlichtingsstrips van verschillende groottes en ritmes. Het creëert een grens rond de zijkanten en het bovenste deel van het balkon.

Het penthouse beslaat 220 vierkante meter. Een van de uitdagingen was om een manier te vinden om verschillende ruimtes in de hoofdslaapkamer te scheiden, op een manier die nog steeds camouflage en verberging zou creëren. De oplossing was de verdeling in vier schuifdeuren van een aluminium en glazen afscheiding met verticale strepen, die nog steeds privacy en intimiteit creëren. De planning was complex, met een systeem van een verborgen ingebouwde rail in het plafond, om een uniform niveau van de baan en het plafond als één geheel te creëren.

De uitdaging was om een designervaring te creëren, waarvan de details allemaal samenkomen om een complete, integrale en geharmoniseerde ruimte te creëren. Veel technische en functionele kwesties moesten op de best mogelijke manier worden opgelost. De ontwerper moet een orkestleider zijn van alle systemen die samen zullen functioneren als één duurzaam gesynchroniseerd continu systeem.

Dit prestigieuze penthouse is bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze vertonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Moran Gozali
Afbeeldingscredits: Photographer: Ruslan & Gali Paul Video Photographer: Ruslan Paul
Projectteamleden: Moran Gozali
Projectnaam: Ysm House Parallel Lines
Projectklant: Moran Gozali


Ysm House Parallel Lines IMG #2
Ysm House Parallel Lines IMG #3
Ysm House Parallel Lines IMG #4
Ysm House Parallel Lines IMG #5
Ysm House Parallel Lines IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp