Guangming: Een Cultureel en Kunstcentrum dat Natuur en Stad Combineert

Een Unieke Locatie voor Kunst en Cultuur in Guangming District, Shenzhen

De stad is niet alleen gemaakt van mensen en gebouwen, maar ook van dieren, planten en onopgemerkte momenten, die samen een kleurrijke wereld vormen. Dit is het uitgangspunt van het Guangming Cultureel en Kunstcentrum in het Guangming District in Shenzhen. Ontwerper Peng Xiaohua heeft zich laten inspireren door de subtiele schoonheid van de natuur en heeft dit project ontwikkeld tot een centrum dat natuur en stad combineert.

Met een totale oppervlakte van 140.000 vierkante meter is het Guangming Cultureel en Kunstcentrum een indrukwekkende locatie die een podium biedt voor culturele en artistieke uitwisselingen. Het omvat een uitgebreid scala aan faciliteiten, waaronder een podiumkunstencentrum, een kunstgalerij, een bibliotheek en een stedelijke planningshal.

Het ontwerp van het centrum is gebaseerd op het concept van de "oog van de cultuur" en de "melodie van de kunst". Het doel is om bezoekers een unieke en meeslepende ervaring te bieden, waarbij ze worden ondergedompeld in de rijke culturele en artistieke scene van de stad.

Een van de opvallende kenmerken van het Guangming Cultureel en Kunstcentrum is het gebruik van natuurlijke texturen in het ontwerp. Het project maakt gebruik van hoogwaardige materialen, zoals RGR-materialen, die licht van gewicht zijn en niet gemakkelijk vervormen. De bibliotheek is bijvoorbeeld voorzien van houtfineer en massief hout, waardoor het niet alleen geluidsisolerend en warmte-isolerend is, maar ook zorgt voor ventilatie en convectie. De kunstgalerij maakt gebruik van latexverf en rubberen vloermaterialen, met zachte kleuren en een gladde en matte afwerking, waardoor bezoekers een comfortabele kijkervaring hebben.

Het Guangming Cultureel en Kunstcentrum is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een belangrijke bijdrage aan de culturele en artistieke scene van de stad. Het biedt een platform voor kunstenaars en creatievelingen om hun werk te tonen en te delen, en stimuleert zo de groei en ontwikkeling van de lokale kunstgemeenschap.

Het project begon in december 2019 in Longgang, Shenzhen, en werd voltooid in 2023. Het ontwerp van het Guangming Cultureel en Kunstcentrum is erkend met de prestigieuze A' Design Award, waar het de Zilveren prijs heeft gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische vaardigheden en artistieke bekwaamheid die erin zijn verwerkt.

Het Guangming Cultureel en Kunstcentrum is een inspirerende plek waar natuur en stad samenkomen. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van culturele en artistieke ervaringen en draagt bij aan de bloeiende kunstscene van de stad. Met zijn unieke ontwerp en uitgebreide faciliteiten is het Guangming Cultureel en Kunstcentrum een bestemming die zeker de moeite waard is om te verkennen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Peng Xiaohua, Chen Qi, Deng Juan
Afbeeldingscredits: Peng Xiaohua
Projectteamleden: Peng Xiaohua
Projectnaam: Guangming
Projectklant: Peng Xiaohua, Chen Qi, Deng Juan


Guangming IMG #2
Guangming IMG #3
Guangming IMG #4
Guangming IMG #5
Guangming IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp