Zhi Hou: Een Uniek Ontwerp voor Chinese Baijiu Verpakking

Een Citrus Geïnspireerde Fles die de Smaak van Baijiu Vangt

De Chinese Baijiu is een citrus gebrouwen drankje. De ontwerper heeft de fles direct ontworpen om eruit te zien als een citrusvrucht, waardoor het direct herkenbaar is.

De Zhi Hou fles, ontworpen door Xiongbo Deng, is een unieke verpakking voor Chinese Baijiu. Het ontwerp is geïnspireerd op citrusvruchten en heeft verschillende opvallende kenmerken die het onderscheiden van andere verpakkingen.

De fles heeft een ronde vorm die lijkt op een citrusvrucht en heeft onregelmatige bobbels op de schouders van de fles om de vorm minder eentonig te maken. De dop van de fles is ontworpen om de takken van een citrusboom na te bootsen. Wanneer de fles in een oranje stoffen zak wordt geplaatst, wordt de dop blootgesteld en lijkt het geheel op een levendige citrusvrucht. Dit ontwerp zorgt ervoor dat mensen meteen de unieke smaak van Baijiu herkennen en draagt bij aan een betere communicatie.

De fles is gemaakt van glas en heeft een geïntegreerde mal voor de productie. De dop is gemaakt van zinklegering en de fles wordt verpakt in een stoffen zak. De afmetingen van de fles zijn 150 mm x 150 mm x 165 mm.

Het ontwerpproject voor Zhi Hou begon in april 2021 in ShenZhen en werd in augustus 2021 afgerond. Het doel van het ontwerp was om de citrusbrouwsels van Baijiu op een opvallende en esthetisch aantrekkelijke manier te presenteren.

De ontwerper heeft onderzoek gedaan naar de voorkeuren van consumenten en ontdekte dat mensen graag willen weten dat de Baijiu is gebrouwen met citrusvruchten. Daarom is het ontwerp van de fles direct gericht op het weergeven van de citrusvrucht en het behouden van een hoogwaardige uitstraling die onvergetelijk is.

Het ontwerp van Zhi Hou bracht enkele uitdagingen met zich mee, met name bij het combineren van materialen die niets met planten te maken hebben, maar toch direct aan citrus doen denken. De ontwerper slaagde er echter in om deze uitdagingen te overwinnen en een uniek ontwerp te creëren dat de aandacht trekt.

Zhi Hou heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Packaging Design in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische kenmerken en artistieke vaardigheden die het tentoonstelt.

Met zijn opvallende ontwerp en unieke eigenschappen is Zhi Hou een perfecte verpakking voor Chinese Baijiu. Het vangt de essentie van citrusbrouwsels en biedt een visueel aantrekkelijke manier om de unieke smaak van Baijiu te communiceren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: XIONGBO DENG
Afbeeldingscredits: Creative Director:Xiongbo Deng Designer:Lingyun creative team
Projectteamleden: XIONGBO DENG
Projectnaam: Zhi Hou
Projectklant: XIONGBO DENG


Zhi Hou IMG #2
Zhi Hou IMG #3
Zhi Hou IMG #4
Zhi Hou IMG #5
Zhi Hou IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp