Oliv: Zweeds Extra Virgin Olijfolie Merk

Victor Weiss creëert een minimalistisch en gedurfd ontwerp voor Oliv

Oliv, een pionier in het kweken van Frantoio-bomen in Zweden, heeft een sterk online aanwezigheid opgebouwd dankzij het minimalistische en gedurfde ontwerp van Victor Weiss. Het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit en exclusieve producten.

Geïnspireerd door de minimalistische beweging, heeft Weiss een schoon en gedurfd ontwerp gecreëerd voor Oliv. Het ontwerp weerspiegelt de kwaliteit, klasse en moderniteit van het merk. De flessen zijn gemaakt van borosilicaatglas met een glanzende afwerking die in het licht reflecteert en ideaal is voor het tonen van levendige kleuren. Voor de speciale olie met peperige noten op de afdronk, is gekozen voor een schoon, handgedrukt mat etiket met blauw gestructureerd folie op het logo.

Oliv is een van de pioniers in het kweken van Frantoio-bomen in Zweden en exporteert wereldwijd. Dit is uniek omdat Frantoio-bomen doorgaans een mediterraan klimaat nodig hebben om te overleven. Emma Olsson, de oprichtster van Oliv, wil de wereld laten zien dat het mogelijk is om deze bomen te kweken en olijfolie te produceren in het koude weer van Zweden. Ter ere van dit iconische feit is de Zweedse vlag opgenomen in de branding en verpakking van het merk.

Het project begon in mei 2020 en werd voltooid in november 2020. De Victor Weiss Studio is gevestigd in Blumenau, Brazilië en Oliv is afkomstig uit Skane in Zweden. De lancering van het merk wordt begin 2023 verwacht, aangezien het sinds de pandemie uitdagingen heeft ondervonden.

De grootste uitdaging van dit project was de keuze van het glas. Het moest elegant en duurzaam zijn, maar vooral de kwaliteit van het product behouden. Samen met een partnerfabrikant werd een gepatenteerde combinatie van borosilicaatglas en specifieke ingrediënten (vertrouwelijk) gecreëerd, wat resulteerde in het perfecte materiaal: een uniek semi-helder glas dat zowel de zichtbaarheid als de productkwaliteit van de Extra Virgin Olive Oil behoudt.

Dit ontwerp werd bekroond met de Zilveren A' Packaging Design Award in 2023. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Victor Weiss
Afbeeldingscredits: Victor Weiss
Projectteamleden: Victor Weiss
Projectnaam: Oliv
Projectklant: Victor Weiss


Oliv IMG #2
Oliv IMG #3
Oliv IMG #4
Oliv IMG #5
Oliv IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp