Jincaitou: Een Unieke Baijiu-verpakkingsontwerp dat Geluk en Voorspoed Brengt

Een kostenefficiënte en stijlvolle keuze voor liefhebbers van Baijiu

In de Chinese Baijiu-cultuur draait het niet alleen om materieel genot, maar heeft Baijiu ook een spirituele betekenis. Het is getuige van de belangrijkste momenten in iemands leven, zoals bruiloften, eerste verjaardagen, festivalgeschenken en banketten. Daarom wilde de ontwerper geluk en voorspoed aan de verpakking toevoegen, wat overeenkomt met de gewoonte om een goede voorteken te zoeken bij vieringen en belangrijke momenten in de Chinese cultuur.

Het verpakkingsontwerp van de Jincaitou-serie legt de nadruk op de kwaliteit van de Baijiu zelf. De gekleurde schildering op het oppervlak toont een dansende leeuw, een jade Ruyi en een ekster, die allemaal goede voortekens symboliseren in de Chinese cultuur. Dit ontwerp helpt de kosten te verlagen en spreekt de werkende klasse aan die geïnteresseerd is in Baijiu, zowel op het gebied van kwaliteit als kostenefficiëntie.

De Jincaitou-verpakking is gemaakt met behulp van moderne decal- en oude emailletechnieken. De dop is gemaakt van voedselveilig materiaal, wat zorgt voor veilig drinken. De verpakking maakt gebruik van toonaangevende technieken in de moderne verpakkingsindustrie, waardoor het ontwerp duidelijk naar voren komt. Dit maakt niet alleen een efficiënte en kosteneffectieve grootschalige productie mogelijk, maar voldoet ook aan individuele kwaliteitseisen en artistieke cadeauwensen van klanten.

De Jincaitou-verpakking heeft een afmeting van 105 mm breed, 105 mm diep en 260 mm hoog.

Aan de voorzijde van de Jincaitou-verpakking zijn de dansende leeuw, jade Ruyi en ekster te zien, die helpen om boze geesten te verdrijven, geluk en veiligheid symboliseren. Deze drie traditionele elementen, die geluk en voorspoed symboliseren, sluiten aan bij het thema. Aan de achterzijde toont de gekleurde schildering levendig de technieken voor het maken van de Baijiu van Guijiu Group, van voeding en koken tot fermentatie en distillatie, elk duidelijk weergegeven.

Het Jincaitou-project begon in juli 2020 in Shanghai en zal naar verwachting in maart 2021 worden voltooid en in dezelfde maand in Shanghai te koop zijn.

Volgens voorafgaand onderzoek zal een kostenefficiënte en stijlvolle Baijiu zeker populair worden op de markt. Met de ontwikkeling van het productieproces is Baijiu, dat vroeger bekend stond om zijn beperkte productiecapaciteit en hoge prijs, geleidelijk goedkoper geworden. Het begon te verschijnen in de wijnkasten en op de eettafels van welgestelde families, en de werkende klasse die jaarlijks een salarisverhoging krijgt, begint te streven naar een betere levenskwaliteit.

Het Jincaitou-porseleinen vat wordt met de hand gemaakt en ondergaat verschillende processen. Het bakproces is zeer streng, waarbij een kleine fout ervoor zorgt dat het vat wordt afgekeurd, met een afkeuringspercentage van maar liefst 40%.

Het gekleurde schilderij op het oppervlak van de Jincaitou-verpakking kiest voor dansende leeuw, jade Ruyi en ekster, die "goede voortekens" symboliseren in de Chinese cultuur. Dit verlaagt de kosten en brengt een gunstige betekenis over. In combinatie met de uitstekende kwaliteit van de Baijiu, kan het de werkende klasse aanspreken die geïnteresseerd is in Baijiu op het gebied van kwaliteit en kostenefficiëntie.

Het ontwerp van Jincaitou heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Packaging Design in 2021. Deze onderscheiding wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. Het ontwerp van Jincaitou wordt bewonderd vanwege de sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en toont een opmerkelijk niveau van excellentie en brengt positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHANGHAI GUIJIU GROUP Co., LIMITED.
Afbeeldingscredits: SHANGHAI GUIJIU GROUP Co., LIMITED.
Projectteamleden: Yiyang Liu
Projectnaam: Jincaitou
Projectklant: SHANGHAI GUIJIU GROUP Co., LIMITED.


Jincaitou IMG #2
Jincaitou IMG #3
Jincaitou IMG #4
Jincaitou IMG #5
Jincaitou IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp