Nanxiang Bailian: Een Moderne Interpretatie van Traditionele Cantonese Stijl

Een Restaurant Ontworpen door Above Space

In dit geval heeft de ontwerper bij het ontwerpen van het restaurant de nadruk gelegd op de reproductie en reflectie van de historische traditionele Cantonese stijl met een moderne architecturale twist. Na zorgvuldige overweging kwam de ontwerper als eerste met terrazzo, een volledig modern bouwmateriaal met een superglanzende afwerking en textuur, vergelijkbaar met traditionele stenen.

Het ontwerp van dit project voltooit niet alleen de expressie van de functionele en artistieke eigenschappen van het restaurant, maar houdt ook volledig rekening met de praktische aspecten in verschillende details, zodat het comfort van de gasten onopvallend wordt verbeterd. Soms is stilte krachtiger dan woorden. Zoals het gezegde luidt, heeft een zwaard geen scherpe kant nodig voor decoratie, omdat de absolute kracht verborgen zit. Een efficiënte bedrijfsvoering van het restaurant is volledig gegarandeerd op basis van het ontwerp.

De beschilderde houten schermen, met hun prachtige artistieke schoonheid, doorbreken niet alleen de koude kleurtemperatuur van het terrazzo, maar creëren ook een gevoel van warmte en verrijken het kleurenschema van het gehele interieur, waardoor een visueel effect met rijke lagen en ritme ontstaat.

Het project beslaat in totaal 690 vierkante meter.

Keywords: Interieur, Commercieel, Restaurant, Modern, Artistiek, Warm, Terrazzo

Teamleden: Kaiwang Zhang, Wen Lin, Guihua Lian

De verlichting in het interieur maakt gebruik van meerdere groepen puntlichtbronnen, wat niet alleen zorgt voor een uitstekende licht- en schaduwtextuur in de ruimte, maar ook de gevel rijker en meer dimensionaal maakt en tegelijkertijd voldoet aan de behoeften van elke tafel.

Het project begon in juli 2020 in Fuzhou en werd voltooid in november 2020, ook in Fuzhou.

Het verticale deel van het artistieke dak is verdeeld in vierkanten, die niet alleen kunnen worden gebruikt voor artistieke tentoonstellingen, maar waar ook een vork onder kan worden geplaatst om het uiterlijk van een oude venstersteun te creëren. Er zijn geen duidelijke verschillen tussen Oost en West, net zoals tussen traditie en moderniteit. Elk detail kan hier en daar worden gezien en voltooit de circulatie en verandering van geschiedenis in tijd en ruimte.

Na meerdere wijzigingen in het aantal en de locatie van de scheidingswanden werd de doorlaatbaarheid van de ruimte gewaarborgd en werd de privacy van de gasten tijdens het dineren gegarandeerd. Zelfs wanneer alle stoelen bezet zijn, kunnen de gasten nog steeds genieten van een goede maaltijd. Goede doorstroming, duidelijke bewegingslijnen en verantwoordelijkheid zijn allemaal kenmerken van het restaurant. Het is niet druk en rommelig. Vanuit ontwerpoogpunt is de high-end positionering van het restaurant en de daadwerkelijke gebruikseisen opnieuw in acht genomen.

Het restaurant heeft meer dan 200 zitplaatsen en een groot oppervlak van minder dan 700 vierkante meter. Met behoud van de verhouding tussen het aantal stoelen en de keukenruimte heeft de ontwerper door optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte meer dan 1,3 vierkante meter ruimte per stoel toegewezen. Na een gedetailleerde analyse van de gemiddelde efficiëntie en omzetsnelheid van de tafels, heeft de ontwerper uiteindelijk de juiste verhoudingen bepaald tussen de boxen en de tafels en het dekgebied gepland als een vierkante tafel en het boxgebied als een ronde tafel, om de beste balans tussen ruimte en efficiëntie te bereiken.

Afbeeldingen met dank aan: Fotograaf Yongchang Wu, Nanxiang Bailian, 2020.

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2021. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid uitstralen. Ze worden gewaardeerd omdat ze de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie integreren en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Above Space
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Yongchang Wu, Nanxiang Bailian, 2020. Image #2: Photographer Yongchang Wu, Nanxiang Bailian, 2020. Image #3: Photographer Yongchang Wu, Nanxiang Bailian, 2020. Image #4: Photographer Yongchang Wu, Nanxiang Bailian, 2020. Image #5: Photographer Yongchang Wu, Nanxiang Bailian, 2020.
Projectteamleden: Kaiwang Zhang Wen Lin Guihua Lian
Projectnaam: Nanxiang Bailian
Projectklant: Above Space


Nanxiang Bailian IMG #2
Nanxiang Bailian IMG #3
Nanxiang Bailian IMG #4
Nanxiang Bailian IMG #5
Nanxiang Bailian IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp