Cloud Buildings: Een Poëtisch Ontwerp voor een Verkoopkantoor

Een creatie van Beijing Vila Space Design Co. Ltd

Inleiding:

Het verkoopkantoor van Cloud Buildings, ontworpen door Beijing Vila Space Design Co. Ltd, is een betoverende en vriendelijke ruimte. Het interieur wordt gekenmerkt door een sculptuur van een nijlpaard, die een centrale rol speelt in het ontwerp. Het nijlpaard heeft een drievoudige symbolische betekenis: het onderdrukken van kwade geesten, het bidden voor overvloedige rijkdom en het symboliseren van moed. Het ontwerp is geïnspireerd op het verhaal van een klein nijlpaard dat de wereld rondreist, en creëert een sfeer van ontdekking en spel in een drukke stad.

De Cloud Buildings bevinden zich in Jinan New District, Handan City, Hebei Province. Door middel van de combinatie van licht en architecturale ruimte worden specifieke culturele kenmerken geïntegreerd, waardoor de benchmark voor het ideale stadsleven in Handan City wordt vastgesteld. Het ontwerp creëert een toekomstig beeld van het leven in Kechuang City en combineert dit met de unieke culturele kenmerken van de regio.

Het hoofdmateriaal voor het meubilair is beukenhout, dat bekend staat om zijn elegante houtnerf en stevige structuur. Het meubilair straalt een rustige en solide uitstraling uit. Daarnaast is voor het tapijt polyacrylonitrile (PAN) vezel gebruikt. Deze vezel heeft vergelijkbare eigenschappen als wol, maar is elastischer en behoudt zijn veerkracht zelfs bij een verlenging van 20%. Het tapijt voelt zacht en warm aan en heeft een betere isolatie dan wol.

Het nijlpaardsculptuur is gemaakt met behulp van 3D-printing technologie. Dit is een vorm van rapid prototyping waarbij digitale modelbestanden worden gebruikt om objecten laag voor laag op te bouwen met behulp van materialen zoals metaal- of plasticpoeder. Het gebruik van 3D-printing maakt het mogelijk om een lichtgewicht sculptuur te creëren die perfect past bij de ruime omgeving van het verkoopkantoor.

Het project is gestart in oktober 2020 en zal naar verwachting in december 2020 worden voltooid in Handan.

Het ontwerp van Cloud Buildings is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften en interesses van kinderen. Door de ervaringen van vergelijkbare ruimtes te analyseren en de wensen van het publiek te onderzoeken, heeft het ontwerpteam de specifieke richting en details van het project bepaald. Het resultaat is een ruimte die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt en een gevoel van verwondering en verbeelding oproept.

Tijdens het ontwerpproces werd rekening gehouden met de uitdagingen van de driehoekige helling van het zandtafelgebied. Door de zandtafel in zeven groepen te verdelen en de lengte van de lampbuis van de lineaire lamp te berekenen op basis van de helling en afstand, werd de moeilijkheidsgraad van de installatie geminimaliseerd.

Cloud Buildings is gelegen in Handan City, Hebei Province, een belangrijke bakermat van de Chinese cultuur. Het ontwerp combineert architectonische vormen met lokale culturele erfgoed, waardoor een natuurlijke, artistieke, culturele en moderne sfeer ontstaat. Hier worden verleden en toekomst, natuur en moderniteit, herinnering en emotie samengebracht, en kan de ruimte opnieuw worden gedefinieerd.

Fotograaf: Li Shengyang

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Ze combineren best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Beijing Vila Space Design Co. LTD
Afbeeldingscredits: Photographer Li Shengyang
Projectteamleden: Liu Wei Zhu Jiayuan Jiang Xianghai Pei Weiwei Wang Shuai
Projectnaam: Cloud Buildings
Projectklant: Beijing Vila Space Design Co. LTD


Cloud Buildings IMG #2
Cloud Buildings IMG #3
Cloud Buildings IMG #4
Cloud Buildings IMG #5
Cloud Buildings IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp