Virtual Scenery: Een Poëtisch Ontwerp dat de Schoonheid van Sai Van Lake Vangt

Een Unieke Residentiële Ruimte Ontworpen door Clement Tung Jeun Cheng

Inleiding

Bij zonsondergang weerspiegelt het landschap op het Sai Van Lake, wat resulteert in een poëtisch en pittoresk schouwspel van virtualiteit. Het hoofdidee achter dit project is het altijd veranderende meer.

Met verschillende dichtheden en hoeken wordt de kleur van het water en de golven gevisualiseerd, waardoor het virtuele beeld van Sai Van Lake wordt getoond. Het exterieur en interieur zijn ontworpen volgens hetzelfde thema, maar met verschillende uitdrukkingen. De materialen en kleuren zorgen voor consistentie binnen en buiten, en tegelijkertijd voor diepgang. De binnenruimtes corresponderen met de buitenomgeving, waardoor de bewoners kunnen genieten van het schilderachtige meer in alle rust.

De reflectie van Sai Van Lake wordt naar het interieurontwerp gebracht. Het contrast in uiterlijk wordt gecreëerd door de diepte van de kleuren. Witte frames van het gebouw omlijsten de glanzende reflecties van het meer en de ritmische rimpelingen. De tussenliggende doorgang van binnen naar buiten verlengt de sereniteit van het meer met beperkte ruimte en is versierd met een metalen hek dat de rimpelingen van het meer nabootst. Het gipsplafond in de liftgang reageert subtiel op het thema van het meer.

Het project beslaat een oppervlakte van 485 vierkante meter.

De houten afwerking van het interieur verhoogt de warmte van de leefruimte, en de patroonvloer van hout toont het veranderlijke Sai Van Lake. De rangschikking van kleurdiepte verdeelt de functionele ruimtes en vergroot de schaal van de ruimte. Als tussenruimte die de bovenverdieping en de benedenverdieping verbindt, maken de trappen indruk op de gebruikers met zwarte metalen staven en champagnekleurige leuningen in levendige kleuren. Een regelmatige kleurverhouding creëert een visuele verlenging die twee gebieden met elkaar verbindt.

Het project werd voltooid in februari 2021 in Macau.

Met achtergelakt glas dat de vloer en het licht reflecteert, wordt de ruimte visueel verlengd. Grote deuren van achtergelakt glas kunnen het schilderachtige Sai Van Lake en daglicht naar binnen brengen. Elektronische jaloezieën in de woonkamer kunnen het licht regelen en de privacy van de gebruiker waarborgen. De airconditioning in het hele gebouw zorgt voor een geschikte temperatuur en vochtigheid, en bespaart tegelijkertijd energie en koolstofuitstoot.

De panelen in de kast zijn van metaal, met licht dat harmonieus rijmt met de ruimte. De deuren van de kasten zijn van achtergelakt glas, waardoor de ruimte afgesloten wordt. Over het algemeen is de keuze van materialen laag in chroma, waardoor de visuele druk wordt verlicht en de sereniteit van het meer naar de ruimte wordt gebracht, en tegelijkertijd het tempo van de gebruikers vertraagt.

Virtual Scenery is een uniek residentieel ontwerp dat de schoonheid van Sai Van Lake op een poëtische manier vastlegt. Het combineert de natuurlijke omgeving met het interieurontwerp op een harmonieuze en esthetische manier. Het project is een eerbetoon aan de veranderende schoonheid van de natuur en biedt de bewoners een oase van rust en sereniteit.

Afbeeldingen met dank aan Fotograaf Billy, Virtual Scenery, 2021.

Dit ontwerp werd bekroond met de Iron A' Design Award in 2021 in de categorie Interieurruimte, Winkel- en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die zorgen voor voldoening en positieve gevoelens en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Clement Tung Jeun Cheng
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Billy, Virtual Scenery, 2021.
Projectteamleden: Designer: Clement Tung Jeun Cheng
Projectnaam: Virtual Scenery
Projectklant: Clement Tung Jeun Cheng


Virtual Scenery IMG #2
Virtual Scenery IMG #3
Virtual Scenery IMG #4
Virtual Scenery IMG #5
Virtual Scenery IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp