Whyte Woolf: Minimalist Fitness Club in Chongqing

Een eigentijdse ruimte met wabi-sabi schoonheid

Inleiding

Whyte Woolf, onder leiding van ontwerper Arthur Yang, heeft een unieke minimalistische fitnessclub gecreëerd in de bruisende stad Chongqing, China. Dit project bevindt zich in Joy City, een van de grootste winkelcentra in China, en is een samenwerking tussen Whyte Woolf en COFCO, een van de meest invloedrijke bedrijven in China. Met zijn eigentijdse ontwerp en wabi-sabi esthetiek biedt deze fitnessclub een unieke ervaring voor zijn leden.

Body

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit de eenvoud en schoonheid van beton. Beton wordt vaak geassocieerd met minimalisme en wordt beschouwd als een van de meest expressieve bouwmaterialen. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de Japanse filosofie van "wabi-sabi", die staat voor eenvoud, bescheidenheid en natuur. Ze streven ernaar om de ruimte zo eigentijds mogelijk te houden, met behoud van de schoonheid van wabi-sabi.

De fitnessclub beslaat een oppervlakte van 2.100 m² en is gerealiseerd met behulp van milieuvriendelijke materialen zoals gegalvaniseerd sneeuwplaat, lichtstalen kiel cementdrukplaat, micro-cement gatenbaksteen en houten verpakkingsplaten. Deze materialen dragen bij aan de minimalistische esthetiek van het ontwerp en zorgen tegelijkertijd voor een lage ecologische impact.

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van deze fitnessclub was om de huidige wereldwijde economische situatie te weerspiegelen door middel van eenvoudige decoratie en accessoires. Het ontwerpteam slaagde erin om een sfeer te creëren die zowel eigentijds als verfijnd is, en die de bezoekers een gevoel van rust en sereniteit geeft.

Conclusie

Whyte Woolf heeft met zijn minimalistische fitnessclub in Chongqing een unieke ruimte gecreëerd die eigentijds en verfijnd is. Het ontwerp weerspiegelt de schoonheid van wabi-sabi en biedt een rustgevende omgeving voor de leden. Met zijn gebruik van milieuvriendelijke materialen draagt de fitnessclub ook bij aan een duurzamere toekomst. Whyte Woolf's inspanningen zijn erkend met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

Afbeelding: XIN AN ZHOU

Awards en onderscheidingen: Deze ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2022 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Arthur Yang
Afbeeldingscredits: XIN AN ZHOU
Projectteamleden: YE YANG,XIN AN ZHOU
Projectnaam: Whyte Woolf
Projectklant: Arthur Yang


Whyte Woolf IMG #2
Whyte Woolf IMG #3
Whyte Woolf IMG #4
Whyte Woolf IMG #5
Whyte Woolf IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp