De Ring: Een baanbrekende ecologische retailbestemming

Lead8 ontwerpt een van China's grootste indoor botanische tuinen in Chongqing

De Ring in Chongqing, ontworpen door Lead8, is een innovatieve retailbestemming die natuur, cultuur en ervaring verweeft. Het project, dat in 2021 werd voltooid, is een van de grootste indoor botanische tuinen in China en is bekroond met de Platinum A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022.

Geïnspireerd om een nieuwe standaard te zetten voor ervaringsgerichte bestemmingen in China, is De Ring een unieke combinatie van stedelijke natuurlijke gemeenschap en een toonaangevend regionaal commercieel centrum. De locatie in het Jinzhou Business District van Chongqing, naast het pittoreske Zhaomushan Forest Park, maakt het een aantrekkelijke bestemming voor zowel bewoners als bezoekers.

Wat De Ring onderscheidt van andere retailbestemmingen is de krachtige integratie van biophilic design - een concept dat de menselijke verbinding met de natuur en de natuurlijke omgeving benadrukt. Het interieurontwerp brengt retail, natuur, cultuur en ervaring samen en komt tot leven met een 42 meter hoge botanische tuin, interactieve sport- en cultuuractiviteiten en een creatieve mix van huurders. Dit duwt de agenda voor retailontwerp naar voren, met de kracht van biophilia en natuur op de voorgrond.

De Ring is niet alleen een winkelbestemming, maar ook een sociale bestemming. Het biedt een nieuwe attractie in Chongqing, met een scala aan ervaringen die verder gaan dan traditioneel winkelen. Met directe verbindingen naar de metrolijnen 5 en 15 van Chongqing, biedt het schema een transitgerichte benadering om gemakkelijke toegang door de hele stad te bieden.

Deze unieke eigenschappen hebben De Ring erkend op internationaal niveau. Het project werd bekroond met de Platinum A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent wereldklasse, uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die ongeëvenaarde professionaliteit, genie tonen en bijdragen aan het welzijn van de samenleving.

De Ring in Chongqing is een baanbrekende ontwikkeling die de manier waarop we retailruimtes zien en ervaren, opnieuw definieert. Het is een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan het creëren van unieke, ervaringsgerichte bestemmingen die de grenzen van kunst, wetenschap, design en technologie verleggen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lead8
Afbeeldingscredits: Lead8
Projectteamleden: Lead8
Projectnaam: The Ring
Projectklant: Lead8


The Ring IMG #2
The Ring IMG #3
The Ring IMG #4
The Ring IMG #5
The Ring IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp