Nostalgia Moon: Draagbare Kunst van Chelsea Shin

Een ode aan de maan en herinneringen, gevangen in stof

Chelsea Shin's "Nostalgia Moon" is een unieke modecollectie, geïnspireerd door de maan en de herinneringen aan haar grootmoeder. De collectie is een perfecte mix van kunst en mode, waarbij de cirkelvormige patronen en de driedimensionale ontwerpen de zachtheid en transparantie van de maan benadrukken.

De collectie "Nostalgia Moon", ontworpen door Chelsea Shin, is ontstaan uit een belofte aan haar grootmoeder. Shin bad voor haar grootmoeder en haalde goede herinneringen op terwijl ze naar de maan in de nachtelijke hemel keek. De veranderende fasen van de maan voelden als een weerspiegeling van haar eigen gevoelens en de eenzaamheid van de maan in de nachtelijke hemel voelde als een reflectie van haarzelf. De ronde vorm, de fasen, de delicaatheid en de transparantie van de maan inspireerden haar als ontwerper.

In 2021 begon Shin met het ontwerpen van de collectie "Nostalgia Moon". Ze voegde cirkels toe aan de basispatronen van het lijfje en gebruikte flexibele baleinen aan de randen van elk kledingstuk om de zachtheid van de ronde maan te benadrukken. De kledingstukken zelf zijn ontworpen in drie dimensies, alsof ze een ronde maan zijn.

Alle ontwerpen zijn gedrapeerd op een maat 4 vrouwelijke paspop en een maat 36 mannelijke paspop. Het project begon in augustus 2020 in Zuid-Korea en eindigde in mei 2021 in New York. Het grootste ontwerpprobleem was het interessant en divers gebruik van de grote cirkel die het hele lichaam bedekte, vanaf het hoofd. Van één grote cirkel tot het gedeeltelijk opnemen van een cirkel in het basislijfje, heeft ze talloze proeven en fouten meegemaakt.

De collectie "Nostalgia Moon" is een belofte aan haar grootmoeder die niet kon worden nagekomen. Het meest essentiële element van haar ontwerp was het toevoegen van cirkels en rondingen aan de basispatronen van het lijfje en het gebruik van flexibele baleinen aan de randen van elk kledingstuk om de zachtheid van de ronde maan te benadrukken. Haar kledingstukken zijn ontworpen in 3 dimensies alsof ze een ronde maan zijn.

De collectie "Nostalgia Moon" werd bekroond met de Bronzen A' Fashion, Apparel and Garment Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

De collectie "Nostalgia Moon" is een prachtig voorbeeld van hoe mode en kunst samenkomen om een verhaal te vertellen. Het is een eerbetoon aan de maan en de herinneringen die het oproept, gevangen in stof en vorm. Het is een herinnering aan de belofte van een kleindochter aan haar grootmoeder, een belofte die niet kon worden nagekomen, maar die voortleeft in de vorm van deze prachtige collectie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chelsea Shin
Afbeeldingscredits: Image #1 : Photographer Jay Lim, Ylang Ylang (The Starry Night), 2021 Image #2 : Photographer Jay Lim, Man in The New Moon, 2021 Image #3 : Photographer Jay Lim, Warm D (Velvet Half Moon), 2021 Image #4 : Photographer Jay Lim, Moonstruck, 2021 Image #5 : Photographer Jay Lim, The F(ul)lower Moon, 2021
Projectteamleden: Chelsea Shin
Projectnaam: Nostalgia Moon
Projectklant: Chelsea Shin


Nostalgia Moon IMG #2
Nostalgia Moon IMG #3
Nostalgia Moon IMG #4
Nostalgia Moon IMG #5
Nostalgia Moon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp