Handgemaakte Mode: Het Oak Project van Leila Doroodchi

Een Duurzame en Creatieve Collectie

Inleiding:

Leila Doroodchi, een getalenteerde ontwerper uit Iran, heeft met haar nieuwste collectie genaamd het Oak Project een unieke combinatie van kunst en mode gecreëerd. Geïnspireerd door de prachtige Zagros Oak Forests, heeft Doroodchi de schoonheid van de natuur vertaald naar handgemaakte kledingstukken. Met duurzaamheid als uitgangspunt en een focus op vakmanschap, is het Oak Project een ware blikvanger in de modewereld.

Body:

De kracht van het Oak Project ligt in de unieke eigenschappen van de ontwerpen. Doroodchi hecht veel waarde aan duurzaamheid en heeft ervoor gezorgd dat het hele productieproces met de hand wordt uitgevoerd. Het kost ongeveer 100-120 uur om één cape volledig met de hand te weven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke wol, die niet alleen het milieu spaart, maar ook lang meegaat. De kledingstukken zijn ontworpen als handgeweven tapijten, wat zorgt voor een unieke en ambachtelijke uitstraling.

Het Oak Project is niet alleen een eerbetoon aan de natuur, maar ook aan de traditionele ambachten van Iran. Doroodchi heeft ervoor gezorgd dat er geen goedkope arbeidskrachten worden gebruikt bij de productie van haar collectie. Alles wordt met de hand geweven, zonder gebruik te maken van industriële machines. Het enige gereedschap dat wordt gebruikt zijn twee breinaalden. Elk kledingstuk wordt zorgvuldig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat er geen fouten in zitten. Als er toch een fout wordt ontdekt, wordt het hele kledingstuk uitgehaald en opnieuw gebreid. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit en vakmanschap.

Het Oak Project is niet alleen een modecollectie, maar ook een kunstwerk op zich. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de kleuren en patronen die in de natuur te vinden zijn. Doroodchi heeft de motieven eerst met de hand getekend en vervolgens omgezet naar ontwerpen die lijken op tapijtpatronen. Dit zorgt voor een unieke en authentieke uitstraling.

Conclusie:

Het Oak Project van Leila Doroodchi is een unieke en duurzame modecollectie die de schoonheid van de natuur combineert met vakmanschap en creativiteit. Met de handgemaakte kledingstukken en de focus op duurzaamheid, is het Oak Project een ware blikvanger in de modewereld. Doroodchi heeft met haar collectie een brug geslagen tussen kunst en mode, en laat zien dat mode ook op een verantwoorde en ambachtelijke manier kan worden geproduceerd.

Image Credits:

Image #1: Fotograaf Elect Studio, Lut, 2021.

Image #2: Fotograaf Elect Studio, Bamdad, 2021.

Image #3: Fotograaf Elect Studio, Tawoos, 2021.

Image #4: Fotograaf Elect Studio, All in one, 2021.

Image #5: Fotograaf Elect Studio, Turkmen, 2021.

Intellectual Property Notice:

Alle rechten behoren toe aan Leila Doroodchi, Lili Dchi, 2021.

Awards and Accolades:

Het Oak Project heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Fashion, Apparel and Garment Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het Oak Project wordt geroemd om de integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LILI DCHI
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Elect Studio, Lut, 2021. Image #2: Photographer Elect Studio, Bamdad, 2021. Image #3: Photographer Elect Studio, Tawoos, 2021. Image #4: Photographer Elect Studio, All in one, 2021. Image #5: Photographer Elect Studio, Turkmen, 2021.
Projectteamleden: Designer: Leila Doroodchi Creative Director: Kiavash Pooladi Marketing Director: Zahra Doroodchi Business Development Director: Zohre Doroodchi
Projectnaam: Oak Project
Projectklant: LILI DCHI


Oak Project IMG #2
Oak Project IMG #3
Oak Project IMG #4
Oak Project IMG #5
Oak Project IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp