Akira Nakagomi Ontwerpt Splash Proof Partition als Kunstwerk

Een Unieke en Kleurrijke Oplossing voor Covid-19 Partities

De Covid-19 pandemie heeft geleid tot een overvloed aan tijdelijke en goedkope partities in onze leefruimtes. Akira Nakagomi heeft echter een innovatieve oplossing ontwikkeld die zowel esthetisch als functioneel is, en een waar kunstwerk vormt. Met de Splash Proof Partition voegt hij kleur en vitaliteit toe aan onze levens, terwijl hij de negatieve associaties met Covid-19 partities transformeert.

De Splash Proof Partition is een set van spatwaterdichte panelen die niet alleen functioneren als smaakvolle partities, maar ook de ruimte verrijken. Het gebruik van helder gekleurd acrylglas zorgt voor een levendige uitstraling en maakt van de partitie een waar kunstwerk. Het ronde acrylglas wordt ondersteund door eenvoudig gebogen messing, wat resulteert in een duurzame compositie die ook na de pandemie een waardevol object blijft.

Het product is verkrijgbaar in twee varianten: gerookt en gekleurd acrylglas. Het gebogen messing wordt gebruikt om het ronde acrylglas te ondersteunen, terwijl een messing gewicht zorgt voor stabiliteit en voorkomt dat de partitie omvalt. Daarnaast kunnen meerdere sets aan elkaar worden gekoppeld en gefixeerd, waardoor de mogelijkheden voor het creëren van unieke ruimtes eindeloos zijn.

De Splash Proof Partition is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Akira Nakagomi heeft veel aandacht besteed aan het ontwerp en de bevestigingsmethoden om ervoor te zorgen dat de partitie zowel functioneel als mooi is. Het resultaat is een product dat niet alleen een tijdelijke oplossing biedt voor de Covid-19 pandemie, maar ook een blijvende toevoeging is aan onze leefruimtes.

Het ontwerp van de Splash Proof Partition is ontstaan uit een diepgaand onderzoek naar bestaande anti-corona spatwaterdichte partities. Nakagomi merkte op dat veel van deze partities tijdelijk en goedkoop waren, en besloot een alternatief te creëren dat de ruimte zou verfraaien in plaats van deze eenzamer te maken. Het resultaat is een product dat niet alleen functioneel is, maar ook een positieve en kleurrijke bijdrage levert aan onze leefomgeving.

Akira Nakagomi is een bekroonde ontwerper en zijn Splash Proof Partition heeft internationale erkenning gekregen. In 2022 ontving het ontwerp de Golden A' Design Award in de categorie Meubelontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan buitengewone creaties die de grenzen van kunst, wetenschap, design en technologie verleggen en een significante impact hebben op de wereld.

De Splash Proof Partition is niet alleen een functionele oplossing voor de Covid-19 pandemie, maar ook een kunstwerk dat kleur en vitaliteit toevoegt aan onze leefruimtes. Met zijn innovatieve ontwerp en aandacht voor esthetiek heeft Akira Nakagomi een product gecreëerd dat niet alleen functioneel is, maar ook een blijvende toevoeging vormt aan onze levens.

Beeldcredits: Afbeelding 1: Akira Nakagomi Design Optionele Afbeelding 1: Akira Nakagomi Design Optionele Afbeelding 2: Takanori Urata Optionele Afbeelding 3: Akira Nakagomi Design Optionele Afbeelding 4: Akira Nakagomi Design


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Akira Nakagomi
Afbeeldingscredits: Main image is Image #1 Akira Nakagomi Design Optional Image #1 Akira Nakagomi Design Optional Image #2 Takanori Urata Optional Image #3 Akira Nakagomi Design Optional Image #4 Akira Nakagomi Design
Projectteamleden: Akira Nakagomi
Projectnaam: Object
Projectklant: Akira Nakagomi


Object IMG #2
Object IMG #3
Object IMG #4
Object IMG #5
Object IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp