Deskable: Een Multifunctioneel Bureau voor de Eenpersoonshuishoudens

Een combinatie van een bureau en eettafel voor de moderne levensstijl

De meeste eenpersoonshuishoudens eten hun maaltijden aan een lage tafel op de grond of aan een bureau vanwege de beperkte ruimte in hun woning. Het is echter vaak onhandig om een aparte eettafel op te zetten, waardoor ze genoodzaakt zijn om aan hun bureau te eten. Door de langdurige COVID-19-pandemie, de opkomst van thuiswerken en het contactloze tijdperk is het bureau echter steeds rommeliger geworden.

Deskable is een innovatief ontwerp dat een oplossing biedt voor dit probleem. Het combineert de functionaliteit van een bureau en een eettafel in één meubelstuk, waardoor het perfect is voor eenpersoonshuishoudens met beperkte ruimte. Het ontwerp is gemaakt door Jeongmin Ryu en Taekeun Oh, en is bedoeld om efficiëntie en gemak te bieden in de moderne levensstijl.

Een van de unieke eigenschappen van Deskable is de mogelijkheid om de tafelblad uit te schuiven door de lade aan de voorkant van het bureau te openen. Op deze manier kan de gebruiker het bureau transformeren in een eettafel en comfortabel zijn maaltijden nuttigen. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt er ook voor dat er geen onnodige bewegingen nodig zijn voor en na de maaltijd.

Het ontwerp van Deskable is gericht op functionaliteit en esthetiek. Het bureau is gemaakt van hoogwaardig eikenhout multiplex, met accenten van metallic gecoat ABS plastic, gehard glas en roestvrij staal. Deze materialen zorgen voor duurzaamheid en een moderne uitstraling.

Deskable heeft een afmeting van W1200 mm x D600 mm x H770 mm, waardoor het geschikt is voor de meeste eenpersoonshuishoudens. Het compacte formaat maakt het gemakkelijk te plaatsen in kleine ruimtes, terwijl het toch voldoende werkruimte biedt.

Een ander aspect van het ontwerp van Deskable is de opbergruimte. De lade aan de voorkant van het bureau biedt niet alleen ruimte om het tafelblad uit te schuiven, maar ook om persoonlijke spullen op te bergen. Dit zorgt voor een opgeruimde werkplek en draagt bij aan de efficiëntie van het bureau.

Het ontwerpteam heeft ook rekening gehouden met de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van Deskable. Om te voorkomen dat de lade te ver wordt geopend, is er een lijn in het ontwerp gegraveerd. Deze lijn fungeert als een visuele grens en voorkomt dat de gebruiker de lade per ongeluk te ver opent. Dit zorgt voor extra gemoedsrust en elimineert de noodzaak van een aparte stopper.

Deskable is ontwikkeld in Korea en is een voorbeeld van innovatief design dat inspeelt op de behoeften van de moderne levensstijl. Het combineert functionaliteit, esthetiek en ruimtebesparing in één meubelstuk, waardoor het ideaal is voor eenpersoonshuishoudens met beperkte ruimte.

Het ontwerp van Deskable is erkend met de prestigieuze A' Design Award in de categorie Meubelontwerp. Deze award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deskable wordt geprezen vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met Deskable kunnen eenpersoonshuishoudens genieten van een multifunctioneel meubelstuk dat zowel als bureau als eettafel kan dienen. Het biedt gemak, efficiëntie en ruimtebesparing, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke moderne woning.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jeongmin Ryu
Afbeeldingscredits: Jeongmin Ryu
Projectteamleden: Taekeun Oh
Projectnaam: Deskable
Projectklant: Jeongmin Ryu


Deskable IMG #2
Deskable IMG #3
Deskable IMG #4
Deskable IMG #5
Deskable IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp