De Clip Stoel: Een Speelse en Veelzijdige Zitoptie

Een Meesterwerk van Meiqing Tian

Inleiding

De Clip Stoel is een veelzijdige zitoptie die naadloos kan worden gebruikt zowel binnen als buiten. Het ontwerp van deze stoel lijkt op een paperclip, wat zorgt voor een speelse en fantasierijke esthetiek.

Deze stoel heeft een unieke clip-achtige structuur die zich dynamisch aanpast aan het gewicht van de gebruiker, wat resulteert in een verbeterde zitervaring. De gebogen metalen staaf van de zitting vormt slim een lus, waardoor er handige opbergruimte ontstaat voor kleine voorwerpen.

De Clip Stoel is gemaakt van staal. Het productieproces van dit ontwerp omvat vier stappen: het buigen van metalen buizen, lassen, zandstralen en poedercoaten. Ondanks de eenvoud van deze stappen levert het een visueel opvallend meubelstuk op dat zowel een artistieke uitstraling heeft als relatief gemakkelijk en kostenefficiënt te produceren is. Bovendien is het recycleproces aanzienlijk vereenvoudigd, omdat er slechts één materiaal wordt gebruikt in het ontwerp van de stoel.

De afmetingen van de Clip Stoel zijn 29'' breed x 28,5'' lang x 34,5'' hoog.

Deze lounge stoel past zowel in buiten- als binnenruimtes. Naast het bieden van comfortabel zitten, kan het ook dienen als een decoratief stuk in het huis van de gebruiker.

Het ontwerpproces van de Clip Stoel was gebaseerd op de wens om meubels speelser te maken. Geïnspireerd door de vormen van traditionele buitenstoelen en alledaagse objecten uit het dagelijks leven, heb ik een vorm gecreëerd die een balans vindt tussen elegantie en speelsheid. Het resulterende ontwerp oogt verfijnd en delicaat, maar ook speels en luchtig.

Tijdens het creëren van het definitieve prototype bleek het een uitdaging om de juiste draaihoek en lengte van de stalen staven voor de rugleuning en zitting nauwkeurig te bepalen. De berekeningen kwamen niet exact overeen met de computer simulatie, waardoor aanpassingen een grote obstakel waren om te overwinnen.

De Clip Stoel is een veelzijdige zitoptie die naadloos kan worden gebruikt zowel binnen als buiten. Het ontwerp is geïnspireerd op een paperclip en heeft een charmante en fantasierijke uitstraling. De unieke clip-vormige structuur van de stoel past zich vloeiend aan het lichaamsgewicht van de gebruiker aan, wat zorgt voor een verbeterde zitervaring. Daarnaast vormt de gebogen metalen staaf van de zitting slim een lus, die handig kan worden gebruikt om kleine voorwerpen op te bergen.

Alle afbeeldingen zijn eigendom van Meiqing Tian.

De Clip Stoel heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid uitstralen. De bekroonde ontwerpen blinken uit in het toepassen van de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie. Ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Meiqing Tian
Afbeeldingscredits: All credits: Meiqing Tian
Projectteamleden: Meiqing Tian
Projectnaam: Clip
Projectklant: Meiqing Tian


Clip IMG #2
Clip IMG #3
Clip IMG #4
Clip IMG #5
Clip IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp