Infinity Console: Een Symbool van Vakmanschap

Cesare Arosio's Meesterwerk Verenigt Kunst en Ambacht

De Infinity console, ontworpen door Cesare Arosio, is een toonbeeld van innovatie en traditioneel vakmanschap, en werd bekroond met de Zilveren A' Meubelontwerp Award in 2024.

De samenwerking tussen Cesare Arosio en Laurameroni design collection heeft geleid tot de creatie van de Infinity console, een meubelstuk dat zich onderscheidt door zijn unieke vormgeving en materiaalgebruik. De console is geïnspireerd op de natuurlijke vormen van golven en is een ware sculptuur in de ruimte. Arosio's ontwerp is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een eerbetoon aan de vaardigheden van ambachtslieden.

De Infinity collectie, waar deze console deel van uitmaakt, kenmerkt zich door een geometrische alveolaire basis met zachte rondingen. Het gebruik van hout als grondstof speelt een cruciale rol in het realiseren van de complexe vormen en afwerkingen. De bijzondere houtgesneden basis is een symbool van de kunst van het ambacht, zowel visueel aantrekkelijk als tactiel verleidelijk.

De totstandkoming van de Infinity console is het resultaat van geavanceerde ambachtelijke technieken, waarmee extreem complexe curven zijn gerealiseerd. Deze technieken zijn diepgeworteld in de ambachtelijke traditie van Brianza. De geraffineerde details en de ongebruikelijke afwerking aan de buitenkant van de console zijn tot stand gekomen door het gebruik van speciale materialen.

Met afmetingen van 1800 mm bij 800 mm bij 450 mm is de Infinity console een multifunctioneel object. Het dient niet alleen als plaats voor objecten, kunstwerken en verlichtingsaccessoires, maar ook als een decoratief element dat elke ruimte verrijkt. Het ontwerp van de console is een weerspiegeling van Arosio's inspiratie uit de kunst, hedendaags ontwerp en het vakmanschap van de onderneming.

De Infinity console is het resultaat van een uitgebreid onderzoek naar de relatie met de natuur en de zoektocht naar materialen die de vloeiendheid van natuurlijke vormen kunnen belichamen. Na een periode van schetsen en samenwerking met de ambachtslieden, is het gelukt om een meubelstuk te creëren dat aanvoelt als een natuurlijke sculptuur. Dit meubelstuk, met een sterke persoonlijkheid, past stijlvol en elegant in elke woonomgeving.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de Infinity console was het creëren van curven die rekening houden met de fysieke eigenschappen van het decoratieve materiaal. Deze uitdaging is overwonnen door de vaardigheden van de ambachtslieden, die de console tot een technologisch geavanceerd en tegelijkertijd elegant meubelstuk hebben gemaakt. De Infinity console is een bewijs van Cesare Arosio's vermogen om creatief eclecticisme te combineren met modernisme en minimalisme in een organische vorm.

De Infinity console, gefotografeerd door Vincenzo Caccia, werd tentoongesteld tijdens de Salone del Mobile en is een zilveren winnaar van de prestigieuze A' Design Award, een erkenning voor topontwerpen die uitmuntendheid en innovatie tonen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cesare Arosio
Afbeeldingscredits: Photographer Vincenzo Caccia
Projectteamleden: Cesare Arosio
Projectnaam: Infinity
Projectklant: Laurameroni Design Collection


Infinity IMG #2
Infinity IMG #3
Infinity IMG #4
Infinity IMG #5
Infinity IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp