Lydia: Een Stoel Geïnspireerd door de Natuur

Ontwerper Weiqiang Yao presenteert een multifunctioneel meubelstuk

De Lydia stoel, ontworpen door Weiqiang Yao, is een toonbeeld van comfort en stijl, geïnspireerd door de majestueuze olifant.

De zoektocht naar een harmonieuze combinatie van functionaliteit en esthetiek heeft geleid tot de creatie van de Lydia stoel door ontwerper Weiqiang Yao. Dit meubelstuk onderscheidt zich door zijn unieke vormgeving en het gebruik van duurzame materialen, waardoor het een opvallende verschijning is in elk interieur. De stoel is niet alleen een zitmeubel; het is een statement van moderne mode en comfort.

De inspiratie voor de Lydia stoel is ontleend aan de natuurlijke vormen van een olifant, wat resulteert in een ontwerp dat zowel visueel aantrekkelijk als ergonomisch verantwoord is. De volle, zachte bekleding biedt een gevoel van comfort en betrouwbaarheid, terwijl de modulaire opzet van de serie het mogelijk maakt om een uniforme huisstijl te realiseren. Dit aspect van serieontwerp is niet alleen esthetisch van waarde, maar stelt bedrijven ook in staat om gestandaardiseerd productiebeheer te voeren.

De Lydia stoel is vervaardigd met behulp van milieuvriendelijke technologieleder dat flexibel, slijtvast en gemakkelijk schoon te maken is. De gebruikte 28D katoen zorgt voor een hoge reflectiewaarde en is onderworpen aan meervoudige chemische tests om de duurzaamheid en veiligheid te waarborgen. De stoel is beschikbaar in verschillende afmetingen, waardoor deze geschikt is voor diverse ruimtes en toepassingen.

De interactie met de Lydia stoel is doordacht en praktisch. De serie biedt toepassingen voor meerdere scenario's en de zachte bekleding is wasbaar en vervangbaar. Dit betekent dat wanneer de stoel zichtbaar vuil of versleten is, de bekleding kan worden vervangen in plaats van het gehele meubelstuk weg te gooien. Dit verlengt de levensduur van de stoel aanzienlijk. Bovendien zorgt de platte verpakking voor een reductie in transportkosten.

Het ontwerp van de Lydia stoel is niet alleen gebaseerd op esthetische overwegingen, maar ook op uitgebreid onderzoek naar de behoeften van de moderne consument. In een tijd waarin het leven steeds sneller gaat en de druk toeneemt, is het belangrijk dat producten niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan het welzijn van de gebruiker. De kleurkeuze speelt hierbij een cruciale rol, aangezien kleur een directe impact heeft op de emoties van mensen en hun koopgedrag beïnvloedt.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de Lydia stoel lagen voornamelijk in het standaardiseren van de productietechnologie om de efficiëntie te verhogen. De stoel heeft diverse tests ondergaan, waaronder druk-, torsie- en valtests, om de kwaliteit en duurzaamheid te garanderen. Het resultaat is een prijswinnend ontwerp dat de Iron A' Furniture Design Award in 2024 in de wacht heeft gesleept, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Weiqiang Yao、Peishang Yan
Projectnaam: Lydia
Projectklant: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd.


Lydia IMG #2
Lydia IMG #3
Lydia IMG #4
Lydia IMG #5
Lydia IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp