Infier: Een Uniek Ontwerp dat Vorm en Functie Combineert

Een Ergonomische Chaise Longue Ontworpen door Fereshteh Hajigholami

De Infier chaise longue is geïnspireerd op de esthetiek van sculpturale vormen en de functionaliteit van ergonomisch ontwerp. Het doel was om een stoel te creëren die zowel visueel verbluffend als comfortabel is om in te zitten. Het resultaat is de Infier stoel, een uniek stuk dat moeiteloos vorm en functie in balans brengt.

De Infier stoel heeft verschillende unieke eigenschappen die hem onderscheiden van andere stoelen. Ten eerste biedt hij ergonomische ondersteuning, waardoor hij perfect aansluit op het lichaam en langdurig zitten comfortabel maakt. Ten tweede zorgt het lichtgewicht schuim en frame ontwerp voor een gevoel van gewichtloosheid tijdens het zitten. Ten slotte geeft het hoogwaardige houten materiaal de stoel een luxueuze uitstraling en een duurzaamheid die langdurig gebruik garandeert.

De Infier stoel wordt geproduceerd met behulp van geavanceerde productietechnieken die traditionele houtbewerkingsmethoden combineren met moderne technologie. Computer Numerical Control (CNC) machines worden gebruikt om de houten onderdelen met precisie vorm te geven, terwijl de schuim- en stoffen onderdelen worden geassembleerd met gespecialiseerde machines. Het productieproces is zeer gestroomlijnd om consistentie in kwaliteit te waarborgen en afval te minimaliseren.

Met afmetingen van H(115)*D(60)*W(75) cm past de Infier stoel naadloos in elke omgeving waarin hij wordt geplaatst. Zijn sculpturale uiterlijk maakt hem een opvallend stuk dat gebruikt kan worden in verschillende settings, van een thuiskantoor tot een commerciële werkruimte. Bovendien zorgt zijn ergonomische ontwerp ervoor dat hij comfortabel is om langdurig in te zitten, waardoor hij perfect is voor zowel werk- als ontspanningsomgevingen.

De Infier stoel is ontworpen in 2022 in Teheran. Voorafgaand aan het ontwerp van de Infier stoel is uitgebreid onderzoek gedaan naar de ergonomie van zitmeubelen en de materialen die gebruikt worden bij de constructie van stoelen. Het ontwerpteam heeft ook marktonderzoek uitgevoerd om de behoeften van potentiële gebruikers en de marktvraag naar een stoel die zowel comfortabel als visueel aantrekkelijk is, te begrijpen.

Het belangrijkste creatieve uitdaging bij het ontwerpen van de Infier stoel was het vinden van een balans tussen esthetiek en ergonomie, terwijl tegelijkertijd werd gezorgd voor een gemakkelijke productie en kosteneffectiviteit. Het doel van het project was om een stoel te creëren die opvalt qua ontwerp, comfort en duurzaamheid, en tegelijkertijd voldoet aan de behoeften van een breed scala aan gebruikers.

De Infier stoel is een comfortabele chaise longue die is geïnspireerd op sculpturale vormen en ergonomisch ontwerp. Zijn unieke eigenschappen, zoals ergonomische ondersteuning, een lichtgewicht schuim en frame ontwerp, en hoogwaardig houten materiaal, maken hem onderscheidend. Hij past naadloos in elke omgeving en is perfect geschikt voor zowel werk- als ontspanningsomgevingen. De creatieve uitdaging was om vorm en functie in balans te brengen, terwijl tegelijkertijd werd gezorgd voor een gemakkelijke productie en kosteneffectiviteit. De Infier stoel is een opvallend stuk dat voldoet aan de behoeften van een breed scala aan gebruikers.

Afbeelding: Visualisatie door Mehrnaz Yousefi

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Ze bieden voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fereshteh Haji Gholami
Afbeeldingscredits: Visualization by Mehrnaz Yousefi
Projectteamleden: Fereshteh Haji Gholami
Projectnaam: Infier
Projectklant: Fereshteh Haji Gholami


Infier IMG #2
Infier IMG #3
Infier IMG #4
Infier IMG #5
Infier IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp