Lotus: Een Moderne Interpretatie van Bauhaus

Een Meesterwerk van Jorge Prieto

Taking inspiration from the elemental lines of the Bauhaus years, the Lotus Armchair recovers a piece of those forgotten times and brings it back in a modern and bewildering design.

De Lotus Armchair is een prachtig stuk handgemaakt vakmanschap, dat de elegante lijnen van het Bauhaus tijdperk combineert met vooruitstrevende technieken en de beste materialen. Met de grootste zorg en oog voor detail zijn de individuele buizen van roestvrij staal gebogen, waardoor een tijdloze uitstraling ontstaat die elegantie en eenvoud combineert in een lichtgewicht frame. Elk onderdeel is meesterlijk aan elkaar gelast en aangevuld met met de hand gestikte eco-lederen kussens, die de gebruiker telkens weer een stevige en plezierige ervaring bieden.

De Lotus Armchair is een uniek ontwerp dat een frisse en onmiskenbare schoonheid in onze huizen brengt. Het ontwerp is geïnspireerd op de Bauhaus periode, maar heeft een moderne twist gekregen. Door het samensmelten van beide stijlen is een verbluffend en verfrissend ontwerp ontstaan dat het beste van beide werelden in balans brengt.

Met afmetingen van 760 mm breed, 700 mm lang en 680 mm hoog, biedt de Lotus Armchair een comfortabele zitervaring. De zithoogte is 440 mm en de zitdiepte is 540 mm. Deze afmetingen zijn zorgvuldig gekozen om de gebruiker maximaal comfort en veerkracht te bieden, zonder concessies te doen aan het algehele ontwerp.

Het ontwikkelingsproces van de Lotus Armchair begon in augustus 2020 in Londen en werd in november 2020 afgerond. Tijdens dit proces werden verschillende creatieve, technische en onderzoeksmatige uitdagingen overwonnen om het gewenste resultaat te bereiken. Het doel was om de oogverblindende uitstraling van het Bauhaus tijdperk te herstellen en te combineren met een eigentijdse esthetiek, wat resulteerde in een ontwerp dat zowel verbluffend als verfrissend is.

De Lotus Armchair is bekroond met de Iron A' Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken. Het biedt voldoening en positieve gevoelens, en draagt bij aan een betere wereld.

Met de Lotus Armchair haalt u niet alleen een stuk designgeschiedenis in huis, maar ook een tijdloos en elegant meubelstuk dat uw interieur een vleugje frisheid en schoonheid geeft. Het is een meesterwerk van Jorge Prieto, dat de perfecte balans vindt tussen klassieke elegantie en moderne verfijning.

Afbeeldingen met dank aan Prieto Studio.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jorge Prieto
Afbeeldingscredits: Prieto Studio
Projectteamleden: Jorge Prieto
Projectnaam: Lotus
Projectklant: Jorge Prieto


Lotus IMG #2
Lotus IMG #3
Lotus IMG #4
Lotus IMG #5
Lotus IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp