Dava: Een Ruimte-efficiënte Werkplek voor een Optimaal Concentratie

Een Innovatief Ontwerp van Michael Strantz

Inleiding:

Open kantoren, scholen en universiteiten, waar rustige en geconcentreerde werkfasen belangrijk zijn, worden vaak gekenmerkt door akoestische en visuele prikkels. Door groei, ruimtegebrek of een gebrek aan kamers is er vaak geen plek om zich terug te trekken, en daarom is flexibel meubilair nodig dat zich aanpast aan veranderende omstandigheden.

De Dava-werkplek biedt een aangename werksfeer door akoestische en visuele storingen tot een minimum te beperken. Dankzij zijn driehoekige vorm is het meubilair uiterst veelzijdig en maakt het optimaal gebruik van de ruimte mogelijk, met een grote verscheidenheid aan opstellingsopties.

Technische Specificaties:

Breedte: 1285mm x Diepte: 766mm x Hoogte: 1480mm

Unieke Kenmerken:

Dava maakt gebruik van twee duurzame en biologisch afbreekbare materialen, WPC van Jeluplast en wolvilt, die beide 100% organisch en volledig composteerbaar zijn. WPC zorgt voor voldoende stijfheid en stabiliteit en is ook relatief licht, met een dichtheid van 1,1 g/cm3, wat zorgt voor eenvoudige hantering. Het materiaal kan worden aangebracht door spuitgieten, wat kostenefficiënte productie in grote hoeveelheden mogelijk maakt. Een zwaluwstaartverbinding, die de twee wanden aan het tafelblad bevestigt, benadrukt de eenvoud in productie en hantering. Dit betekent dat er geen schroeven of externe bevestigingsmiddelen nodig zijn.

Interactie:

Een eenvoudig plug-in systeem maakt snelle en gemakkelijke opslag van objecten mogelijk. Bovendien kunnen de wanden worden verwijderd en gebruikt worden op reeds bestaande tafels, om visuele en akoestische storingen tegen te gaan. De wanden kunnen in elkaar worden geschoven voor opslag om ruimte te besparen.

Onderzoek en Uitdagingen:

Het project begon in september 2018 aan de New Design University St. Poelten en werd herzien in september 2019. Het ontwerpproces omvatte uitgebreid onderzoek, ideeëngeneratie, ontwikkeling van 2D- en 3D-modellen, detailontwikkeling, 3D-visualisaties en de implementatie van een prototype op schaal 1:1. Bij het ontwerpen van het product werd veel waarde gehecht aan het gebruik van het beste materiaal om het zo eenvoudig mogelijk te maken voor de gebruiker. Duurzaamheid, uitvoerbaarheid, seriematige productie en betaalbaarheid speelden een rol bij deze beslissing.

Prijzen en Erkenning:

Dit ontwerp werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Dava wordt geprezen om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en toont een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en brengt positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.

Met Dava creëert Michael Strantz een ruimte-efficiënte werkplek die de behoefte aan rustige en geconcentreerde werkomgevingen in open kantoren, scholen en universiteiten vervult. Het unieke driehoekige ontwerp minimaliseert akoestische en visuele storingen, terwijl de duurzame materialen zorgen voor een milieuvriendelijke benadering. Met zijn eenvoudige plug-in systeem en flexibele opstellingsopties biedt Dava een optimale werkomgeving voor iedereen die behoefte heeft aan een geconcentreerde en productieve werkplek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Michael Strantz
Afbeeldingscredits: Michael Strantz
Projectteamleden: Michael Strantz
Projectnaam: Dava
Projectklant: Michael Strantz


Dava IMG #2
Dava IMG #3
Dava IMG #4
Dava IMG #5
Dava IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp