Whitelier Hanam: Een Witte Werkplaats voor Premium Brood

Een Hoogwaardige Boutique Bakkerij in Gyeonggido, Zuid-Korea

Als een bakkerij die zich richt op het maken van premium wit brood en jam, was het belangrijk om het vakmanschap van Whitelier zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de ruimte te laten zien. Het ontwerpteam streefde ernaar om deze winkel te presenteren als een witte werkplaats voor wit brood en heeft het ontwerp verder ontwikkeld.

Whitelier, een high-end boutique bakkerij in Zuid-Korea, opende haar vijfde flagshipstore in het Misa District van Gyeonggido, Zuid-Korea. Het doel van dit project was om een bakkerij te ontwerpen met een verkoopruimte en een volledig uitgeruste bakkerijkeuken voor de productie van wit brood. Het algehele ontwerp moest voldoen aan de merkidentiteit van Whitelier, dat een samenvoeging is van 'White' en 'Atelier', wat staat voor een witte werkplaats voor het bakken van premium brood.

De witte gevel van de ruimte over de hele breedte van het pand symboliseert de witte werkplaats en wekt de nieuwsgierigheid van mensen. De gebogen vorm van de witte gevel doet denken aan de zachtheid van het witte brood. Deze gevel is eerst geprefabriceerd met metalen constructies en vervolgens op locatie geassembleerd. De houten structuur voor de broodpresentatie is ter plaatse gebouwd en zorgvuldig vormgegeven om de articulatie van de structuur te tonen.

In de bakkerij scheidt een drie meter hoge muur de verkoopruimte en de keuken. Omdat het plafond van de ruimte hoger is dan de muur, voelt de ruimte niet beperkt aan. Het beige betegelde aanrecht loopt van de gevel naar binnen en verwelkomt klanten bij de presentatie van het witte brood en de jam. Als belangrijkste focuspunt van de verkoopruimte zijn er op de muur houten displayplanken geplaatst, die de vorm en de schoonheid van het brood benadrukken en tentoonstellen.

Het project begon in juli 2021 en werd in september 2021 voltooid in Gyeonggido, Zuid-Korea. Voor de gebogen gevel van Whitelier Hanam werden geavanceerde 3D-computerprogramma's gebruikt om de complexe vorm te modelleren. De houten displayplanken zijn zorgvuldig gemodelleerd in 3D om de juiste afmetingen voor het witte brood te benadrukken.

Met een oppervlakte van 54 vierkante meter was het een uitdaging om de beperkte ruimte efficiënt te gebruiken voor zowel de verkoopruimte als de bakkerijkeuken. Het ontwerp van Whitelier Hanam is echter geslaagd in het creëren van een functionele en esthetisch aantrekkelijke ruimte.

Whitelier Hanam is een perfecte belichaming van de merkidentiteit van Whitelier, waarbij vakmanschap en wit brood samenkomen in een prachtig ontworpen ruimte. Met zijn gebogen gevel en gearticuleerde broodpresentatie is deze boutique bakkerij een ware blikvanger.

Afbeeldingen: Fotograaf Studio Eccentric, 2021

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Whitelier Hanam wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Seuk Hoon Kim
Afbeeldingscredits: All images : Photographer Studio Eccentric, 2021
Projectteamleden: Seuk Hoon Kim
Projectnaam: Whitelier Hanam
Projectklant: Seuk Hoon Kim


Whitelier Hanam IMG #2
Whitelier Hanam IMG #3
Whitelier Hanam IMG #4
Whitelier Hanam IMG #5
Whitelier Hanam IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp