Woningrenovatie 'Aroma' Verbindt Verleden met Heden

Luke Wang's Meesterwerk Herdefinieert Nostalgisch Wonen

In een zorgvuldige samensmelting van herinnering en moderniteit heeft ontwerper Luke Wang een residentiële ruimte getransformeerd tot een zintuiglijke ervaring. 'Aroma', een renovatieproject in New Taipei City, belichaamt een unieke fusie van nostalgie en hedendaags design.

De renovatie van de woning waar de eigenaar opgroeide, was geen gewone opgave. Het doel was om de onbeschrijfbare nostalgische sfeer te behouden, waarbij de geur van cipressenhout als leidraad dient voor het oproepen van herinneringen. 'Aroma' is niet alleen een naam; het is de essentie van het project dat de zintuigen prikkelt en een brug slaat tussen verleden en heden.

Wat 'Aroma' onderscheidt, is de manier waarop geuren dienen als poort naar het geheugen. De cipressengeur leidt bezoekers langs een geurig pad naar een schilderij dat het einde van de gang siert, waar herinneringen zich verdichten. Het huis, als verzameling van herinneringen, wordt opnieuw geïnterpreteerd met moderne ambachtelijkheid en verwarmt lichaam en geest met een vlammend vuur. Bij binnenkomst wordt men na lange afwezigheid herenigd met het verleden.

De realisatie van dit project was mogelijk door het gebruik van materialen zoals cipressenhout, Fenix-vloeren, marmer, Imora gesinterde steen, Bolon-tapijt en meerlaags houten vloeren. De Hunter Douglas-gordijnen dragen bij aan de sfeer door zowel privacy als een zachte lichtinval te bieden. Met een oppervlakte van 661 vierkante meter is elke ruimte zorgvuldig ontworpen om de zintuigen te prikkelen.

De sleutelwoorden die 'Aroma' omschrijven zijn 'onbeschrijfbare nostalgische atmosfeer' en 'artistieke smaak'. Het project biedt een feest voor de zintuigen waarbij ogen, oren, neus, tong, lichaam en geest tegelijkertijd worden aangesproken. De Japanse term 'Hinoki' verwijst naar de Japanse cipres, die centraal staat in het ontwerp.

De ontwerp- en installatieperiode van 'Aroma' strekte zich uit van januari 2019 tot oktober 2022, met als locatie Xinzhuang in New Taipei City. Het project is vastgelegd door fotografen KPS/Kyle Yu, Wu K.H., en Lee J.F., en heeft de prestigieuze Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024 gewonnen. Deze erkenning wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met 'Aroma' heeft Luke Wang een ruimte gecreëerd die niet alleen een thuis is, maar ook een canvas voor de ziel, waar herinneringen en toekomst harmonieus samenvloeien. Het is een bewijs van hoe design de kracht heeft om ons diepste gevoel van plaats en tijd te raken en te transformeren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Luke Wang
Afbeeldingscredits: Photographers: KPS/Kyle Yu, Wu K.H., Lee J.F.
Projectteamleden: Luke Wang
Projectnaam: Aroma
Projectklant: Senjin Interior Design Co., Ltd


Aroma IMG #2
Aroma IMG #3
Aroma IMG #4
Aroma IMG #5
Aroma IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp