ERC Cafe: Een Loft-stijl Café met een Groene Twist

Een Unieke Ruimte Geïnspireerd door een Kas

Gelegen in New Taipei City, Taiwan, is ERC Cafe een unieke commerciële ruimte ontworpen door Ya Wun Yang en Yun Fang Huang. Het café is geïnspireerd door de creatieve aspiraties van de klant en combineert elementen van een loft-stijl met een groene twist. Met zijn rode bakstenen muren, metalen accenten en cementafwerking, biedt ERC Cafe een unieke en verfijnde ervaring voor bezoekers.

Het ontwerp van ERC Cafe is gebaseerd op het concept van een kas, gevuld met bomen, wind en licht. Het café is gelegen op een hoeklocatie en heeft grote glazen ramen, waardoor het interieur wordt overspoeld met natuurlijk licht. De ruimte is ontworpen om een dynamische visuele ervaring te bieden, vergelijkbaar met een kas vol leven en beweging.

Een opvallend kenmerk van ERC Cafe is het gebruik van stoffen. Het ontwerpteam gelooft dat het café een breed scala aan klanten aantrekt en heeft daarom gekozen voor stoffen met een zachte en vloeiende textuur om de ruimte een vrouwelijke touch te geven. Deze stoffen worden gebruikt om de ruimte te verzachten en een contrast te creëren met de ruwe en industriële elementen zoals de rode bakstenen en metalen accenten.

Het ontwerp van ERC Cafe is gerealiseerd met behulp van verschillende materialen, waaronder stof, metaalwerk, vintage rode tegels, slijpsteen, glas, hout en minerale verf. De ruimte is verdeeld over twee verdiepingen en heeft een totale oppervlakte van 218 vierkante meter. Het omvat een ingang, een balie, een keuken en verschillende zitgedeeltes, zoals een bankgedeelte, een bar met krukken, een gemeenschappelijke tafel en normale koffietafels.

Het ontwerp van ERC Cafe heeft enkele uitdagingen met zich meegebracht. Het gebruik van stoffen in de ruimte vereiste zorgvuldige planning, zowel voor het onderhoud als voor de installatie. Het ontwerpteam moest ervoor zorgen dat de stoffen gemakkelijk vervangen konden worden en dat ze op een moeiteloze manier konden worden opgehangen om de gewenste boogvorm te creëren.

De interactie in ERC Cafe is zorgvuldig ontworpen om een functionele en vloeiende werkcirculatie te creëren. De keuken is verplaatst naar dezelfde zijde als de balie, waardoor de werkcirculatie verbeterd wordt. Het oorspronkelijke keukengedeelte is omgevormd tot een gedeelde zitruimte met een onbelemmerd uitzicht op de straat.

Het ontwerp van ERC Cafe is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Dit is een erkenning voor het buitengewone ontwerp en de impact ervan op de wereld. ERC Cafe is een unieke en verfijnde ruimte die bezoekers een onvergetelijke ervaring biedt.

Beeldcredits: Sam Siew Shien, 2019


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yang, Ya Wun & Huang, Yun Fang
Afbeeldingscredits: Sam Siew Shien, 2019
Projectteamleden: Ya Wun Yang Yun Fang Huang
Projectnaam: ERC Cafe
Projectklant: Yang, Ya Wun & Huang, Yun Fang


ERC Cafe IMG #2
ERC Cafe IMG #3
ERC Cafe IMG #4
ERC Cafe IMG #5
ERC Cafe IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp