Last Romance: Historisch Gebouw Restaurant

Een Unieke Ruimte die Geschiedenis en Kunst Verbindt

Inleiding

Last Romance is een bijzonder restaurant dat gevestigd is in een historisch gebouw in Taipei, Taiwan. Het gebouw, ooit het huis van Xu Baiyuan, voormalig president van de centrale bank, is een belangrijk cultureel erfgoed dat getuigt van de geschiedenis van Taiwan. Het restaurant is ontworpen door Zhen-Xi Pang van de China University of Technology en biedt een unieke ervaring waarbij gasten kunnen genieten van heerlijk eten, kunst en muziek, terwijl ze ondergedompeld worden in de rijke geschiedenis van het gebouw.

Unieke Eigenschappen

Wat Last Romance onderscheidt van andere commerciële ruimtes is de nadruk op het behouden en verbinden van historische sporen. Het restaurant is zorgvuldig gerestaureerd met behoud van de oorspronkelijke structuur en architectuur. Het interieur is voorzien van textuurrijke hexagonale tegels, retro mozaïektegels en speciale schildertechnieken, die allemaal bijdragen aan de warme en uitnodigende sfeer van de ruimte. Daarnaast zijn er elementen zoals koperen strips en gietijzeren details toegevoegd om het culturele erfgoed te benadrukken.

De interactie met het design

Last Romance biedt gasten de mogelijkheid om de waarde van historische gebouwen te waarderen en te ervaren. Het restaurant is een resultaat van de samenwerking tussen de Taipei Government en private sectoren, die zich inzetten voor het behoud van historische gebouwen met artistieke en culturele waarde. Door het creëren van een ruimte waar mensen kunnen genieten van kunst, eten en muziek, draagt Last Romance bij aan het verlichten van de geschiedenis en het verrijken van de textuur van de stad.

Locatie en Tijdlijn

Last Romance is gevestigd op No. 24, Ln. 62, Sec. 3, Xinsheng N. Rd., Zhongshan Dist., Taipei City 104, Taiwan (R.O.C.). Het restauratieproject heeft enige tijd in beslag genomen, maar het resultaat is een prachtige ruimte die de rijke geschiedenis van het gebouw weerspiegelt.

Conclusie

Last Romance is niet zomaar een restaurant, het is een plek waar geschiedenis, kunst en culinaire ervaring samenkomen. Het unieke ontwerp en de zorgvuldige restauratie van het historische gebouw maken van Last Romance een must-visit bestemming voor liefhebbers van cultuur en gastronomie. Stap binnen en laat je onderdompelen in de romantiek van het verleden, terwijl je geniet van heerlijke gerechten en de prachtige ambiance.

Beeldcredits: Fotograaf XIN-YU,LI

Video: 話雨Rain’stalk

Intellectueel Eigendom: JCPC DESIGN

Prijzen en Erkenning: Last Romance heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent het creatieve en ingenieuze ontwerp van Last Romance, dat bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van leven en de wereld een betere plek maakt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ZHEN-XI,PANG ,China University of Techn
Afbeeldingscredits: IMAGE#01 : Photographer XIN-YU,LI IMAGE#02 : Photographer XIN-YU,LI IMAGE#03 : Photographer XIN-YU,LI IMAGE#04 : Photographer XIN-YU,LI IMAGE#05 : Photographer XIN-YU,LI VIDEO : 話雨Rain’stalk
Projectteamleden: ZHEN-XI,PANG - China University of Technology HUI-WEN,HSIAO
Projectnaam: Last Romance
Projectklant: ZHEN-XI,PANG ,China University of Techn


Last Romance IMG #2
Last Romance IMG #3
Last Romance IMG #4
Last Romance IMG #5
Last Romance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp