Al Moosa Kinderklinieken: Een Oase van Kinderwelzijn

Caline Morcos Interiors Creëert Betoverende Pediatrische Ruimte

In de Al Moosa Pediatric Clinics heeft CALINE MORCOS INTERIORS een wonderlijke wereld gecreëerd, geïnspireerd door de magie van de woestijn en het fenomeen van de luchtspiegeling. Deze ruimte is een veilige haven voor kinderen, waar hun nieuwsgierigheid en cognitieve ontwikkeling worden geprikkeld door een droomachtige omgeving.

In de Al Moosa Pediatric Clinics zijn kinderen koning. Het ontwerp van CALINE MORCOS INTERIORS is specifiek gericht op het creëren van een kindvriendelijke omgeving die tegelijkertijd rustgevend en stimulerend werkt. De kliniek is ontworpen met het oog op het emotionele welzijn van het kind, waarbij een balans is gevonden tussen een speelse en een serene atmosfeer. De gebruikte materialen zijn zorgvuldig gekozen om zowel comfort als visuele prikkeling te bieden, met kleuren die rechtstreeks uit het woestijnlandschap lijken te komen.

De dynamiek van de kliniek wordt versterkt door de vloeiende lijnen in de vloer en het plafond, die beweging en afleiding bieden. De reflecterende plafonds en zwevende bollen dragen bij aan het vervagen van de ruimtelijke grenzen en versterken het illusoire effect. Elk element in de kliniek, van de betoverende boom tot de paddenstoelvormige pods, is ontworpen om de zintuigen te prikkelen en de cognitieve ontwikkeling van de kinderen te stimuleren.

De realisatie van dit project werd mogelijk gemaakt door het gebruik van geavanceerde ontwerptools zoals Autocad LT en 3DS max. Deze technologieën stelden CALINE MORCOS INTERIORS in staat om een ruimte te creëren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook voldoet aan de strenge eisen van gezondheidszorgomgevingen op het gebied van materiaalkeuze, veiligheid en hygiëne.

De ontwerpuitdagingen die gepaard gingen met het creëren van een gezondheidszorgomgeving die zowel functioneel als fantasierijk is, werden met succes overwonnen. Het resultaat is een pediatrische kliniek die aanvoelt als een oase in de woestijn, waar de realiteit plaatsmaakt voor een wereld van wonderen en de grenzen van de verbeelding worden verkend.

Deze unieke benadering van pediatrische zorgomgevingen heeft erkenning gekregen met een Zilveren A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2024. Een bewijs van creativiteit, professionele uitmuntendheid en innovatie die de wereld van kindergeneeskunde opnieuw definieert en een nieuwe standaard zet voor de ontwerpindustrie.

Met de Al Moosa Pediatric Clinics heeft CALINE MORCOS INTERIORS een nieuwe dimensie toegevoegd aan de ervaring van kinderzorg. Het is een plek waar zowel patiënten als bezoekers worden ondergedompeld in een droomachtige omgeving, veilig en tegelijkertijd fascinerend, waar de schoonheid van de realiteit onwerkelijk lijkt en waar elke hoek ontworpen is om te genezen en te inspireren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Caline morcos interiors
Afbeeldingscredits: Image #1: 3d visualization Jimmy ghanimeh, 2023 Image #2: 3d visualization Jimmy ghanimeh, 2023 Image #3: 3d visualization Jimmy ghanimeh, 2023 Image #4:3d visualization Jimmy ghanimeh, 2023 Image #5: 3d visualization Jimmy ghanimeh, 2023
Projectteamleden: CALINE MORCOS
Projectnaam: PEDIATRIC CLINICS
Projectklant: Caline Morcos Interiors


PEDIATRIC CLINICS IMG #2
PEDIATRIC CLINICS IMG #3
PEDIATRIC CLINICS IMG #4
PEDIATRIC CLINICS IMG #5
PEDIATRIC CLINICS IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp