Jianyang Culture and Art Center: Een Groen, Sportief en Cultureel Meesterwerk

Een Unieke Ruimte voor Kunst en Cultuur

De Jianyang Culture and Art Center is een indrukwekkend project ontworpen door Jian Wang. Het is een architectonisch meesterwerk dat kunst, cultuur en sport combineert in een groene en duurzame omgeving.

Het interieurontwerp van het grote theater begint bij de architecturale vorm en maakt gebruik van "dansende linten" als ontwerptaal van de ruimte. Dit benadrukt de vloeiende, dynamische en levendige sfeer van de ruimte en weerspiegelt tevens de vloeiende architecturale vorm.

Het unieke concept van het project is gebaseerd op groen, sport en cultuur. Een levendige "levensring" is gebruikt in de algehele architectonische planning, die de verschillende gebouwen met elkaar verbindt en elk perceel een eigen karakter geeft. Het grote theater bevindt zich aan het einde van de dynamische ring en is een belangrijk onderdeel van het hele project.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere projecten is de focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het gebruik van natuurlijk bamboe en houtfineer met warme kleuren, evenals marmer met een natuurlijke textuur, zorgt voor een harmonieus geheel. De materialen zijn op een milieuvriendelijke manier verwerkt, wat de groene ontwerpfilosofie weerspiegelt.

Het Jianyang Culture and Art Center beslaat in totaal 48.200 vierkante meter en is een indrukwekkend staaltje architectuur en design. Het project is gelegen in Chengdu en werd gestart in juli 2018 en voltooid in juni 2019.

De bibliotheek maakt gebruik van neutrale houtnerf aluminium panelen, terrazzo wanden en PVC-vloeren om een groene en natuurlijke sfeer te creëren. Het ontwerp zorgt voor een evenwichtige en harmonieuze relatie tussen de verschillende ruimtes, wat de algehele esthetiek versterkt.

De ruimte is ontworpen met het oog op rust en sereniteit. Het lijkt alsof je je bevindt in de bergen en bossen van de natuur. Het plafond is versierd met een boomachtig patroon, wat zorgt voor een gevoel van kalmte en vrede. De licht- en schaduweffecten in de ruimte creëren een rustgevende omgeving waarin men zich kan onderdompelen in kennis en cultuur.

Het ontwerp van het Jianyang Culture and Art Center kende enkele uitdagingen. Het creëren van de juiste balans tussen licht en schaduw was essentieel om de gewenste sfeer te bereiken. Overdag wordt natuurlijk licht gebruikt om een spel van licht en schaduw te creëren, terwijl 's avonds verborgen lichtbronnen zorgen voor een zachte en romantische sfeer.

Het Jianyang Culture and Art Center is een bekroond ontwerp en heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Dit is een erkenning voor het buitengewone ontwerp en de impact ervan op de wereld.

Het Jianyang Culture and Art Center is een inspirerend voorbeeld van hoe kunst, cultuur en sport kunnen samenkomen in een duurzame en groene omgeving. Het ontwerp van Jian Wang is een ware blikvanger en laat zien hoe architectuur en design kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Fotograaf Gold Mantis, Lobby, 2019. Afbeelding #2: Fotograaf Gold Mantis, Lobby, 2019. Afbeelding #3: Fotograaf Gold Mantis, Leesruimte, 2019. Afbeelding #4: Fotograaf Gold Mantis, Concertzaal, 2019. Afbeelding #5: Fotograaf Gold Mantis, Concertzaal, 2019.

Auteursrechten behoren toe aan Jian Wang, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jian Wang
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Gold Mantis, Lobby, 2019. Image #2: Photographer Gold Mantis, Lobby, 2019. Image #3: Photographer Gold Mantis, Reading Area, 2019. Image #4: Photographer Gold Mantis, Concert Hall, 2019. Image #5: Photographer Gold Mantis, Concert Hall, 2019.
Projectteamleden: Jian Wang Dongying Zhang Haijun Li Xing Huang
Projectnaam: Jianyang Culture
Projectklant: Jian Wang


Jianyang Culture  IMG #2
Jianyang Culture  IMG #3
Jianyang Culture  IMG #4
Jianyang Culture  IMG #5
Jianyang Culture  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp