Dragon Child Studio: Een Futuristisch Ontwerp voor een Werkplek Interieur

Een Actieve en Technologische Stijl voor een Avant-Garde Muziekbedrijf

Dragon Child Studio, ontworpen door Zhe Zhang, is een opvallend en futuristisch ontwerp voor een werkplek interieur. Het is gemaakt voor een avant-garde muziekbedrijf dat zich richt op jongeren. Het doel van het ontwerp is om een levendige ondernemersgeest te weerspiegelen, terwijl het voldoet aan de basisbehoeften van een kantooromgeving.

Het ontwerp van Dragon Child Studio onderscheidt zich door het gebruik van roestvrijstalen panelen en zonlichtpanelen, die zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant herhaaldelijk voorkomen. Deze materialen geven de ruimte een futuristische uitstraling. Om contrast te creëren met de koude buitenkant, is er warm oranje toegevoegd aan het interieur. Dit verhoogt de aantrekkelijkheid van de ruimte vanuit de buitenkant.

De gevel van Dragon Child Studio is ontworpen als een "outsider" die niet thuishoort op de locatie. Het is als een "plug-in" ingevoegd in de vorm van een metalen doos met een sterk contrast met de oorspronkelijke metselwerkmuur. Deze opvallende vorm en de brede, transparante ramen van vloer tot plafond vergroten de tentoonstellingswaarde en iconische uitstraling van de ruimte.

Dragon Child Studio is gelegen in het Xidian Memory Innovation Park in Beijing. De hoofdingang en gevel zijn niet gericht op de hoofdweg, maar bevinden zich in de schaduw van een voormalige tweelaagse brug. Het behouden van de oorspronkelijke architectonische ontwerpen van de gevel aan de hoofdweg was een uitdaging. Daarom is ervoor gekozen om de belangrijkste gevelelementen uit te breiden naar de straat als een verlengstuk van het algehele gevelontwerp.

Het ontwerp van Dragon Child Studio is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prijs erkent uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het ontwerp combineert best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Dragon Child Studio, ontworpen door Zhe Zhang, is een inspirerend voorbeeld van een futuristisch werkplek interieur. Met zijn unieke materialen, opvallende vorm en levendige uitstraling is het een perfecte weerspiegeling van het avant-garde muziekbedrijf dat het huisvest.

Afbeeldingen: Fotograaf Weiqi Jin


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhe Zhang
Afbeeldingscredits: Images: Photographer Weiqi Jin
Projectteamleden: Cheng Lyu, Qiaolian Li
Projectnaam: Dragon Child Studio Workplace Design
Projectklant: Zhe Zhang


Dragon Child Studio Workplace Design IMG #2
Dragon Child Studio Workplace Design IMG #3
Dragon Child Studio Workplace Design IMG #4
Dragon Child Studio Workplace Design IMG #5
Dragon Child Studio Workplace Design IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp