Sneeuwbedekte: Een Modern en Luxueus Commercieel Ruimteontwerp in Taipei

Een project van Joy Chou

Inleiding

De schoonheid van verleden en heden komt samen in het ontwerp van Sneeuwbedekte, een commerciële ruimte in Taipei. Ontworpen door Joy Chou, vertelt dit gebouw zijn eigen verhaal door middel van de structuur en de ruimtelijke vormgeving. Het resultaat is een moderne, stijlvolle en luxueuze uitstraling in een eenvoudige en elegante stijl.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp komen voort uit het feit dat het een oud gebouw is met drie verdiepingen. Het interieurontwerpteam heeft ongeveer een jaar besteed aan het versterken van de structuur en het uitvoeren van voorbereidende bouwkundige werkzaamheden, voordat ze het uiterlijk van dit oude gebouw hebben vernieuwd. Het team heeft gekozen voor een rationele stijl voor zowel het exterieur als het interieur van dit project. Door de eenvoudige en strakke contouren te combineren met licht en schaduw, wordt de gelaagdheid tussen virtuele en solide ruimteverfraaiing versterkt.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van verschillende technologieën. Glasballen en lichtontwerp verrijken de lagen aan het plafond en zorgen voor een perfect visueel effect. Natuursteenoppervlakken met indirecte verlichting en titanium materialen zijn de belangrijkste elementen in de toonbankruimte. Het ontwerp zorgt voor een perfecte scheiding tussen de impliciete en stijlvolle sfeer, terwijl het tegelijkertijd de betekenis van de gevel versterkt. Het geheel is niet bedoeld om oppervlakkige smaak te tonen, maar om de gebruiker visueel impact en een ontspannen gevoel te geven door middel van materialen.

De interactie met het ontwerp is ook zorgvuldig overwogen. Op de eerste verdieping worden de witte tinten doorgetrokken naar de gang op de tweede verdieping, waardoor het warme en comfortabele ontwerpconcept wordt voortgezet en er een gracieuze en delicate ruimtestijl ontstaat. Op de derde verdieping is de oorspronkelijke bakstenen muur behouden en gedecoreerd met witte kleur en groene planten. Dit zorgt voor een natuurlijke sfeer en laat de integratie van oude en nieuwe kunstvormen in één gebouw zien.

Het project is voltooid in april 2019 in Taipei. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en heeft verschillende uitdagingen overwonnen. Zo zijn de traditionele wanden vervangen door gordijnen en glas om de verschillende ruimtes te verbinden en de flexibiliteit te vergroten. Het resultaat is een originele en zuivere ruimte die mensen eraan herinnert om altijd in het moment te leven.

Het ontwerp van Sneeuwbedekte is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een uitstekende manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met Sneeuwbedekte heeft Joy Chou een uniek en inspirerend commercieel ruimteontwerp gecreëerd dat de perfecte balans vindt tussen verleden en heden. Het resultaat is een moderne en luxueuze ruimte die de zintuigen prikkelt en de bezoekers een onvergetelijke ervaring biedt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHOU, YEN-JU
Afbeeldingscredits: CHOU, YEN-JU
Projectteamleden: CHOU, YEN-JU
Projectnaam: Snow Capped
Projectklant: CHOU, YEN-JU


Snow Capped IMG #2
Snow Capped IMG #3
Snow Capped IMG #4
Snow Capped IMG #5
Snow Capped IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp