El Lissitzky Business Lounge: Een Tijdloos en Iconisch Ontwerp

Een Oase van Rust op de Internationale Luchthaven van Moskou

De El Lissitzky Business Lounge, ontworpen door M+R Interior Architecture, is een adembenemende ruimte op de internationale luchthaven van Moskou. Geïnspireerd door de Russische kunstenaar en architect El Lissitzky, straalt deze lounge een tijdloze en iconische schoonheid uit. Met zijn duurzame materialen en innovatieve ontwerp is het een uitnodigende en rustgevende plek voor reizigers van over de hele wereld.

De inspiratie voor de El Lissitzky Business Lounge komt voort uit de geometrische vormen in de schilderijen van El Lissitzky. Deze vormen zijn terug te vinden in het interieurontwerp van de lounge. Het imposante plafond is een representatie van richting en beweging, geïnspireerd door de grafische kunst van El Lissitzky. Door een grote spiegelwand aan het einde van de lounge te plaatsen, wordt de beweging oneindig. Zoals El Lissitzky zei: "Alles is goed dat goed begint en geen einde heeft."

De El Lissitzky Business Lounge beslaat ongeveer 730 vierkante meter en heeft een plafondhoogte van 3,5 tot 5,5 meter. Het ontwerp is gebaseerd op het Russische constructivisme, een kunststroming die bekend staat om zijn geometrische vormen en strakke lijnen. Het interieur van de lounge is verdeeld in verschillende zones, elk met voldoende privacy voor de bezoekers. Of je nu wilt ontspannen, werken, eten of ontmoeten, er is voor ieder wat wils.

De El Lissitzky Business Lounge biedt een prachtig uitzicht op het luchthaventerrein dankzij de grote ramen aan de voorkant. Speciale ontspanningsstoelen zorgen voor extra comfort. In het midden van de lounge bevindt zich een bar en aan de achterkant is een eetgedeelte te vinden. De eindwand van de lounge is bedekt met spiegels, waardoor de lounge en het plafond eindeloos worden weerspiegeld.

Het ontwerpteam van M+R Interior Architecture, bestaande uit Hans Maréchal, Anuschka Maréchal, Emy Liebregts, Eva Neijens en Pim Rongen, heeft met dit project een ware uitdaging overwonnen. Ondanks de vraag naar meer dan 160 zitplaatsen, is het hen gelukt om een uitnodigende en ruime lounge te creëren. Door slim gebruik te maken van de architectonische kolommen en het integreren van verschillende zones, is er voldoende ruimte voor iedere individuele bezoeker.

De El Lissitzky Business Lounge is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een duurzaam ontwerp. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen, wat bijdraagt aan de tijdloze uitstraling van de lounge. Het ontwerp is bekroond met de prestigieuze Golden A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

Met de El Lissitzky Business Lounge heeft M+R Interior Architecture een unieke en inspirerende ruimte gecreëerd op de internationale luchthaven van Moskou. Het tijdloze en iconische ontwerp, geïnspireerd door de kunst van El Lissitzky, maakt deze lounge een ware blikvanger. Of je nu op reis bent of een tussenstop maakt, de El Lissitzky Business Lounge biedt een oase van rust en comfort in de drukte van de luchthaven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hans Maréchal
Afbeeldingscredits: Image 1, Sheremetyevo VIP - Herman de Winter Image 2, Sheremetyevo VIP - Herman de Winter Image 3, Sheremetyevo VIP - Herman de Winter Image 4, Sheremetyevo VIP - Herman de Winter Image 5. Sheremetyevo VIP - Herman de Winter
Projectteamleden: Hans Maréchal; Anuschka Maréchal; Emy Liebregts; Eva Neijens; Pim Rongen.
Projectnaam: El Lissitzky
Projectklant: Hans Maréchal


El Lissitzky IMG #2
El Lissitzky IMG #3
El Lissitzky IMG #4
El Lissitzky IMG #5
El Lissitzky IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp