Chaoyue Nantang: Een Verfijnde Verkenning van Maritieme Beschaving

Een Sales Office Ontworpen door ZN Design

Inleiding

De open natuurlijke omgeving is een schaars goed in moderne steden, maar voor het project Chaoyue Nantang vormt het de essentie. Dit Sales Office, ontworpen door ZN Design, haalt inspiratie uit de lokale cultuur en spiritualiteit om een ruimte te creëren die de natuurlijke waarheid van de aarde herstelt. Met behulp van literatuur, kunst en design wordt er een filosofische expressie toegepast om de ruimte te voorzien van geest, lokale cultuur en energie.

Body

De charme van een maritieme stad ligt in haar welvaart op het gebied van scheepvaart. Chaoyue Nantang vertelt het verhaal van de maritieme beschaving van deze dappere stad en toont de genen en geschiedenis van de haven. Het ontwerp laat mensen de charme van de ruimte ervaren door deze van binnenuit te openen.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van verschillende technologieën. Kunstinstallaties, zoals een scheepshouten plantenbak die door zeewater is aangetast, vertellen verhalen over de cultuur uit het verleden. Het fotografische werk "Sea" drukt ontzag uit voor de oceaan en de natuur, en is tevens een eerbetoon aan het leven en de natuur.

Specificaties

Projectoppervlakte: 1000 vierkante meter

Tags

Naturalisme, Maritieme beschaving, Open ruimte naar binnen, Ruimdenkend, Regionale cultuur, Internationale handelsstad

Interactie

1. Verfijn plattegronden en maak een gedetailleerd ontwerp. 2. Verfijn 3D-modellen en doe redenering en verificatie van de ruimte. 3. Voer een project ter plaatse uit en houd rekening met de afmetingen en lichtomstandigheden van de ruimte. 4. Bestel op maat gemaakte kunstwerken, selecteer materialen en controleer de details van de projectconstructie. 5. Laat de complete ruimte renderen door bekende fotografen.

Locatie en Tijdsbestek

Project start- en eindtijd: juni 2019 - augustus 2020 Projectadres: Ningbo, Zhejiang

Onderzoek

Het ontwerp keert terug naar de lokale cultuur en spiritualiteit. Door middel van de rustieke en wilde natuur van de ruimte probeert het ontwerp de natuurlijke waarheid van de aarde te herstellen. Tegelijkertijd probeert de ontwerper door middel van filosofische expressie van literatuur, kunst en design de ruimte te voorzien van geest, lokale cultuur en energie.

Uitdagingen

Het project bevindt zich in een moderne internationale maritieme stad, maar in een oude wijk. Bovendien ontbreekt het aan natuurlijke landschappen op deze locatie. De uitdaging was om de specifieke ruimtelijke kenmerken en eigenschappen van de maritieme stad te vinden. Door middel van design komt het natuurlijke landschap vanuit de ruimte naar binnen. Het geeft het publiek een gevoel van openheid en ontspanning. De open ruimte is zo vrij als de oceaan. Kunstwerken versterken het thema en geven de ruimte een rijkdom op meerdere niveaus.

Notities

Met behulp van de opname methode van een kunstgalerij vertelt Chaoyue Nantang de genen en geschiedenis van de maritieme stad. Mensen kunnen de ontwerpmatige charme van de ruimte ervaren door deze van binnenuit te openen. Het ontwerp doorbreekt de beperkingen van tijd en ruimte. De binnenruimte maakt gebruik van de expressie van natuurlijk landschap en integreert het brede zicht en de humanistische achtergrond ervan. De ontwerper hoopt een gevoel van beheersing en balans te geven. Door gebruik te maken van licht, vorm, textuur, kunst en kwaliteit die de natuur omarmen, wordt er een toevluchtsoord gecreëerd dat wordt gedefinieerd door verleden en heden.

Afbeeldingscredits

Afbeelding #1-30: Fotograaf Mconcept, 2020

Prijzen en Erkenning

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieur, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie, en tonen sterke technische en creatieve vaardigheden. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ZN DESIGN
Afbeeldingscredits: Image #1-30:Photographe Mconcept,2020
Projectteamleden: ZN DESIGN
Projectnaam: Chaoyue Nantang
Projectklant: ZN DESIGN


Chaoyue Nantang IMG #2
Chaoyue Nantang IMG #3
Chaoyue Nantang IMG #4
Chaoyue Nantang IMG #5
Chaoyue Nantang IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp