Line and Structure: Een Majestueus en Verfijnd Ontwerp

Een Residentiële Woning Gecreëerd door San.O Interior Design

Inleiding

De warme sfeer van een groot gezin diende als inspiratie voor het ontwerp van deze residentiële woning. San.O Interior Design gebruikte de elementen licht, schaduw en lijnen om onafhankelijke ruimtes te creëren voor zowel publieke als private gebieden. Het resultaat is een huis dat de interactie tussen familieleden bevordert en tegelijkertijd iedereen een eigen plek biedt.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp zijn te vinden in de verbinding van verschillende materialen en de wisselende licht- en schaduweffecten. De rustige en kalme sfeer wordt versterkt door het gebruik van lage verzadigingskleuren, gecombineerd met metalen accenten die zorgen voor textuur en sfeer. De verticale en horizontale lijnen in het ontwerp bevorderen de verbinding tussen familieleden en zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer.

Voor de realisatie van dit ontwerp maakte het team gebruik van geavanceerde technologieën. Zo werd er bijvoorbeeld gekozen voor Neolith, een natuurlijk materiaal dat de textuur van steen perfect nabootst. Dit materiaal is dun en heeft een porositeit van minder dan 0,08%, waardoor het hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden is. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van Italiaanse milieuvriendelijke minerale verf, die zorgt voor een duurzame en gezonde leefomgeving.

De woning heeft een oppervlakte van 991,7 vierkante meter, verdeeld over 5 verdiepingen. Er zijn 8 kamers, een eetkamer, een woonkamer en 4 sociale ruimtes. De eerste en tweede verdieping zijn publieke ruimtes, met onder andere een garage, een woonkamer en een keuken. De derde tot en met de vijfde verdieping zijn private ruimtes, met onder andere een studeerkamer, een ouderslaapkamer en gastenkamers.

Het ontwerp van deze woning zorgt ervoor dat de lange en smalle indeling niet beklemmend aanvoelt. Door het gebruik van licht, schaduw en lijnen wordt de ruimte optisch vergroot en worden verschillende elementen van het ontwerp benadrukt. Of je nu in de studeerkamer op de derde verdieping bent of in de woonkamer op de tweede verdieping, overal ervaar je de veelzijdigheid van het ontwerp.

Dit prachtige ontwerp is gerealiseerd in Taiwan en werd voltooid in januari 2022. Het is een resultaat van zorgvuldig onderzoek naar de interactie tussen licht en ruimte, en het streven naar privacy en harmonie binnen een groot gezin.

San.O Interior Design heeft met dit ontwerp een bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en innovatie, en bijdragen aan een betere leefomgeving.

Met Line and Structure heeft San.O Interior Design een majestueus en verfijnd ontwerp gecreëerd dat de interactie tussen familieleden bevordert en tegelijkertijd iedereen een eigen plek biedt. Het gebruik van licht, schaduw en lijnen zorgt voor een harmonieuze en uitnodigende sfeer in deze prachtige residentiële woning.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SAN.O, Keng-Yao Chang, Chiung-Ying Chiu
Afbeeldingscredits: SAN.O INTERIOR DESIGN
Projectteamleden: CHIUNG-YING CHIU, KENG-YAO CHANG
Projectnaam: Line and Structure
Projectklant: SAN.O, Keng-Yao Chang, Chiung-Ying Chiu


Line and Structure IMG #2
Line and Structure IMG #3
Line and Structure IMG #4
Line and Structure IMG #5
Line and Structure IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp