Metropolitan Chic: Een Nieuwe Visie op Haarstyling

Minimalisme en Industriële Flair in Salonontwerp

De verhuizing van een salon naar een nieuwe locatie inspireert tot een minimalistische en milieuvriendelijke herinrichting door ontwerper Kun-Sen Chang.

In de wereld van haarstyling is het niet alleen de kapseltransformatie die telt, maar ook de ambiance waarin deze plaatsvindt. Kun-Sen Chang heeft met het ontwerp van de Metro salon een ruimte gecreëerd die zowel esthetisch als functioneel is, waarbij de industriële stijl en minimalistische benadering een nieuwe standaard zetten voor saloninterieurs. De salon, die zich op privéterrein bevindt, is een toonbeeld van hoe design en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

De kracht van het ontwerp ligt in de eenvoud. Door het ruwe beton van het plafond te behouden en te combineren met grijze en witte tinten, ontstaat er een harmonieus palet dat rust uitstraalt. De oranje stoelen vormen een levendig contrast en brengen een vleugje innovatie in de ruimte. De circulatie rondom de twee centrale kernen – de balie bij de ingang en de kleurbar in het midden van de salon – zorgt voor een optimale werkstroom voor het personeel.

De realisatie van het ontwerp werd mogelijk gemaakt door het gebruik van grijze verf, ijzerwerk, gepolijste kwartstegels en diverse andere materialen die samen een industriële sfeer creëren. De verlichting speelt een cruciale rol in de beleving van de ruimte; de 5800k LED-verlichting zorgt voor een gelijkmatige belichting die essentieel is voor kleurprecisie bij haarbehandelingen.

Met een totale oppervlakte van 195 vierkante meter, is de salon strategisch ingedeeld om een gevoel van ruimtelijkheid te maximaliseren. De grote raampartijen zorgen voor natuurlijk licht, terwijl de diepte van het zicht vanaf de ingang tot de behandelruimtes een gevoel van openheid geeft. Het ontwerp van de Metro salon is niet alleen een esthetische upgrade, maar ook een stap voorwaarts in het bieden van een milieubewuste klantervaring.

De uitdagingen bij het ontwerp waren niet gering. Het creëren van een efficiënte circulatie en het minimaliseren van secundaire bouwwerkzaamheden vereisten nauwkeurige planning en constante toetsing tijdens de constructie. Het resultaat is een salon die niet alleen een trend zet op het gebied van mode en stijl, maar ook de principes van milieubescherming hoog in het vaandel draagt.

De Metro salon, bekroond met een Bronzen A' Design Award, is een bewijs van Kun-Sen Chang's vermogen om een ruimte te transformeren in een kunstwerk dat zowel de schoonheid van design als de functionaliteit van een werkruimte viert. Klanten die de salon binnenstappen worden ondergedompeld in een wereld waar schoonheid en stijl samensmelten, en zien uit naar hun volgende transformatie in deze moderne, inspirerende omgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: KUN-SEN CHANG
Afbeeldingscredits: Sen studio
Projectteamleden: KUN-SEN CHANG
Projectnaam: Metro
Projectklant: Sen studio


Metro IMG #2
Metro IMG #3
Metro IMG #4
Metro IMG #5
Metro IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp